Společnost HMD Global oznamuje dostupnost telefonu Nokia G60 5G na tuzemském trhu

Praha, 26. září 2022 – Společnost HMD Global, výrobce telefonů Nokia, dnes oznámila dostupnost modelu Nokia G60 5G na tuzemském trhu.  Nokia G60 5G je telefon střední třídy s výkonným procesorem Qualcomm Snapdragon 695 5G, novým 50MP fotoaparátem a ekologicky udržitelnou konstrukcí. Nové výrobní procesy, použité materiály, pravidelné a dlouholeté aktualizace nebo rozšířená záruka na tři roky tak jen potvrzují závazek HMD Global být ohleduplnou společností k životnímu prostředí.

Nokia G60 5G – ekologicky udržitelný model s vysokým výkonem za dostupnou cenu

Hlavní dominantou nové Nokie G60 5G je prostorný 6,58” FullHD+ displej s obnovovací frekvencí 120 Hz. Na zadní straně se nachází soustava fotoaparátů, přičemž hlavní snímač nabídne rozlišení 50 MP, podporu umělé inteligence a pokročilý noční režim druhé generace. Stejně jako v případě modelu Nokia X30 5G je i zde přítomná nová technologie Capture Fusion, která spojuje fotky z hlavního a ultra širokoúhlého fotoaparátu do jednoho snímku. 

Nokia G60 5G nabídne rámeček z 60 % z recyklovaného plastu a unikátně zpracovaný zadní kryt, který je 100% z recyklovaného plastu. Do řady G pak přináší to nejlepší z řady X. Telefon pohání výkonný procesor Qualcomm Snapdragon 695 5G, který doprovází 6GB operační paměť. Novinka se tak nezalekne ani náročnějších mobilních her. Ochranu telefonu proti vodě a prachu zajišťuje certifikace IP52. O přísun energie na celé dva dny se stará vestavěná baterie o kapacitě 4 500 mAh.

Nokia G60 5G je navíc první telefon řady G, který dostane tři roky hlavních aktualizací, tři roky pravidelných bezpečnostních aktualizací a tři roky záruky. 

Cena a dostupnost

Nokia G60 5G je již v prodeji v černé barevné variantě ve verzi 6/128 GB za doporučenou cenu 8 499 Kč.

O HMD Global

HMD Global Oy se sídlem v Espoo ve Finsku je novým domovem telefonů a tabletů Nokia. HMD vytváří a distribuuje celou řadu chytrých i obyčejných telefonů zaměřených na široké spektrum zákazníků v mnoha cenových hladinách. HMD je díky svému závazku pro rozvoj inovací exkluzivním licenčním partnerem značky Nokia v oblasti mobilních telefonů a tabletů. Nokia je registrovanou ochrannou známkou společnosti Nokia Corporation. Více informací naleznete na www.hmdglobal.com. Nokia je registrovanou značkou společnosti Nokia Corporation. Android, Google a další značky jsou registrovanou značkou společnosti Google Inc. Qualcomm a Snapdragon jsou ochrannými známkami Qualcomm Incorporated registrovanými ve Spojených státecha dalších zemích. Qualcomm Snapdragon je produktem Qualcomm Technologies, Inc.