ICQ : Nová pravidla hry

Skupina Mail.Ru dnes zveřejnila novou Licenční smlouvu s ICQ (www.icq.com). Hlavním cílem je vytvořit bezpečné a uživatelsky příjemné komunikační prostředí pro uživatele, legalizovat alternativní ICQ klienty a zavést efektivní vztahy s vývojáři open-source programů. (TZ)

Nová licenční smlouva bude sloužit jako “kodex chování” pro vytvoření bezpečného a pohodlného prostředí pro uživatele stejně jako otevřený konstruktivní dialog se všemi skupinami ICQ klientů. Osobní uživatelé nejsou spojeni s žádnými omezeními, nicméně uživatelé jsou povinni dodržovat několik jednoduchých pravidel: neposílat spamy, nevyžadovat informace z ICQ adresářů a databází a neukládat nic, co by mohlo uživatele mást nebo urážet.

Dmitrij Grišin, spoluzakladatel a CEO skupiny Mail.Ru Group říká: „Legalizace a regulace všech existujících neoficiální ICQ klientů je jednou z největších výzev pro Mail.Ru Group. Tato nová licenční dohoda ukazuje naši ochotu a záměr najít přijatelnější způsoby spolupráce s ostatními účastníky trhu a zajistit bezpečné komunikační kanály pro naše uživatele. Koneckonců, vytvoření bezpečného a komfortního prostředí pro komunikaci uživatelů je naším společným cílem. Dalším částí naší dohody je služba společnosti Nimbuzz, která také nedávno oznámila rozhodnutí podporovat ICQ protokol. Kromě toho v současné době vyjednáváme spolupráci s Adium, Pidgin, R & Q, který, jak doufáme, oznámíme v pravý čas.”

Hlavním cílem dohody skupiny Mail.Ru Group a ICQ je poskytovat bezpečné a snadné používání ICQ pro uživatele. S dalšími informacemi směřované zástupcům skupiny Mail.Ru Group odpovědné za ICQ je možné se obrátit na: http://www.icq.com/info/contact_form.html.

Novou Licenční smlouvu je možné si přečíst zde: http://icq.com/legal/icq_developer_network_agreement.html

O Mail.ru Group:

Mail.ru Group je největší internetová společnost na dynamicky rostoucím, rusky mluvícím internetovém trhu z hlediska měsíční návštěvnosti unikátních uživatelů. Společnost zahrnuje přední ruské e-mailové služby: Mail.ru a dvě největších Instant Messaging (IM) sítě v Rusku (Agent a ICQ).

Mail.ru Group provozuje dvě největší ruskojazyčné sociální sítě – Odnoklassniki a Moi Mir (My World). Skupina také drží strategické podíly v síti vKontakte.

Kromě toho Mail.ru Group vyvíjí populární e-commerce služby, mezi kterými lze zmínit platební systém Money@Mail.ru, který je určený pro rychlé platby za zboží a služby.

Mail.ru Group je aktivní ve více než 40 tematických mediálních projektech pro různé kategorie uživatelů, je lídrem ve svých segmentech trhu a nabízí co nejvíce informací prostřednictvím širokého spektra témat populárních mezi uživateli.

Mail.Ru Skupina také nabízí uživatelům vysoce kvalitní a účinné nástroje pro vyhledávání a navigaci značného množství dat – vyhledávač Poisk@Mail.Ru, panel nástrojů Sputnik@Mail.Ru, mapová služba Karty@Mail.Ru, Katalog@Mail.Ru, Rating@Mail.Ru a další

Mail.Ru Group je jedničkou na trhu online her a provozuje populární klient-browserové hry typu MMORPG, stejně jako hry pro sociální sítě. Mezi největší projekty, které stojí za zmínku, patří vývoj “Three Kingdoms”, “Legend: Legacy of the Dragons”,”Rage Online, známé společenské hry “Favorite Farm” a “City” stejně jako úspěšné zahraniční licence, a to zejména, Perfect World a The Lord of the Rings Online “, atd.