Moderní bojové stroje přední linie v akci

Pořad Bojové stroje přední linie, v němž se Mike Brewer vydává na bojiště do Afghánistánu, aby zde vyzkoušel špičkové britské a americké zbraně a výzbroj používanou v boji proti Talibánu, si po svém uvedení v USA a Velké Británii okamžitě získal množství příznivců, zvláště z řad fanoušků vojenské techniky. Diváci si díky seriálu lépe uvědomují, čemu musí vojáci čelit a s jakými problémy se na své misi potýkají. (TZ)

V každém dílu Mike Brewer otestuje tři až čtyři klíčové zbraně, mimo jiné vojenské letouny, bojová letadla, helikoptéry, tanky, kulomety nebo naváděné střely. Díky plné podpoře britského ministerstva obrany získal Mike s televizním štábem neomezený přístup na základnu Camp Bastion a na kandahárskou leteckou základnu. Mohou tak diváky seznámit s nejnovějšími bojovými vozidly a výzbrojí, například s útočnou puškou SA80, bojovou helikoptérou Apache či obrněným vozem Mastiff se šesti koly.

Během prvního letu ve vrtulníku Chinook zamíří Mike na záchrannou lékařskou akci do nepřátelského území. Helikoptéra se dostane přímo do probíhající přestřelky a pilota zasáhne kulka do hlavy, přesto však statečně přistane. Mike pak s britskými vojáky vyrazí vesnicemi plnými improvizovaných výbušných zařízení na pěší hlídku. V jednom z nejnebezpečnějších míst na Zemi, na frontě v provincii Helmand, tak zjišťuje, jak nové vybavení proměnilo moderní bojiště.

Mike Brewer se narodil v roce 1971 ve waleském Cardiffu. Zpočátku se živil jako obchodník s automobily. Poté přešel k moderování televizních automobilových show, provázel i mistrovstvím světa v rallye, jež proběhlo v Británii. V roce 2004 byl Královskou televizní společností Midland Centre oceněn jako nejlepší osobnost. Od roku 2010 radikálně změnil své zaměření a pro Discovery uvádí tuto osmidílnou sérii.

První díl bude odvysílán 7. července ve 21:55 hodin a premiéry dalších dílů můžete zhlédnout vždy ve čtvrtek ve stejném čase. Reprízy jsou na programu v neděli ve 14:35.

Fotografie v tiskové kvalitě najdete na adrese http://press.discovery.com/emea/dsc/programs/front-line-battle-machines/.

O společnosti Discovery Networks CEEMEA:

Discovery Networks Central & Eastern Europe, Middle East & Africa (CEEMEA) je součástí společnosti Discovery Communications (NASDAQ: DISCA, DISCB, DISCK), světové jedničky v produkci dokumentárně zábavných pořadů. Discovery Networks CEEMEA umožňuje lidem objevovat svět a uspokojit svoji zvídavost na 9 kanálech, mezi které patří Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery Science a Discovery HD Showcase, tak i prostřednictvím předních vzdělávacích produktů a služeb. Vysílá v 18 místních jazycích do 99 zemí třech kontinentů.

O Discovery Channel:

Discovery Channel přináší vysoce kvalitní dokumentární tvorbu, která informuje a baví diváky rozmanitostí a bohatstvím našeho světa. Program, který je šířen do 210 zemí světa, nabízí atraktivní kombinaci špičkové produkce a živé kinematografie napříč žánry, včetně vědy a techniky, dobrodružství, historie či pohledů za oponu na lidi, místa a organizace, které formují náš svět. Pro více informací navštivte www.discovery.com