Diváky táhnou i letité seriály. Na internetu bodovala Dietlova Plechová kavalérie

Pořady tuzemských televizních obrazovek jsou populární i na internetu. Mezi nejhledanějšími českými videi se nejčastěji objevují seriály TV NOVA, nejvyhledávanějším snímkem se pak stal pořad Babicovy dobroty. Úspěch zaznamenal také 32 let starý seriál Plechová kavalérie. Vyplývá to z červencové statistiky portálu Najdivideo.cz, který vyhledává a třídí veškerý videoobsah z českých serverů. (TZ)

„Populární nejsou jen seriálové řady ze současnosti, jako je Tisíc a jedna noc. Táhnou také starší komunistické pecky, které nyní televize hojně nasazují. Například Plechová kavalérie scenáristy Jaroslava Dietla byla v červenci hned třetím nejhledanějším videem. Každý dvanáctý návštěvník, který v červenci navštívil portál Najdivideo.cz, pak vyhledával aktuální předpověď počasí, typický vyhledávací hit letní prázdninové sezóny,“ doplňuje Menef Khalife spolumajitel serveru Najdivideo.cz.

Server Najdivideo.cz uživatelům umožňuje vyhledat zábavná, vzdělávací, zpravodajská, hudební a další videa z různých českých serverů, které publikují videoobsah.

Najdivideo.cz – žebříček nejhledanějších výrazů, červenec 2011, TOP 10)

Výraz

Podíl ze všech hledaných výrazů

Babicovy dobroty 23 %
Soukromé pasti 20 %
Plechová kavalérie 15 %
Tisíc a jedna noc 13 %
Simpsonovi 11 %
Předpověď počasí 8 %
Jak jsem poznal vaši matku 5 %
Prostřeno 3 %
Zprávy 1 %
Dara Rolins 1 %

O Najdivideo.cz

Najdivideo.cz je server, který umožňuje vyhledávání videí z českých videoportálů a YouTube z jediného místa. Najdivideo.cz denně prohledává 90 portálů různého zaměření – především zpravodajské, vzdělávací, IT, sportovní a hudební servery. Uživatelům Najdivideo.cz umožňuje vyhledávat videa v různých kategoriích, například zpravodajství, seriály, filmy, hudba. Server byl založen v roce 2009. Provozuje jej firma MEM Technologies.