Seznam.cz: Jaká témata v červenci vyhledávali lidé více než kdy jindy?

Další měsíc je tu a s ním i přehled slov s nejvyšším nárůstem vyhledávání. Panovala ryze prázdninová témata. Autorský text kolegy Romana Duška, Product manažera z fulltextového týmu Seznam.cz, který má skokany na starosti, najdete na našem Blogu.

Jaká témata byla v červnu celorepublikovým hitem?

Dovolené se v červenci promítly i do nárůstů hledání určitých výrazů – patří k nim například prospěšný vitamin D, který se vytváří hlavně působením UV záření. Plánování dovolené je spojené s neustálým sledováním počasí, i proto se mezi skokany objevil i Český hydrometeorologický ústav. A pro případ nepřízně počasí se hledal odkaz na 1000 her pro mladé a staré. Celebritám a událostem minulého měsíce „kralovala“ zesnulá zpěvačka Amy Winehouse, sportovním událostem zase očekávaný zápas v boxu mezi Kličkem a Hayem. Pokud byste ovšem rádi viděli další skokany za červenec, tak vše najdete na http://seznam.skokanu.sweb.cz/.

A lišila se nějak témata skokanů v Praze?

Pražany nejvíce zaskočilo náhlé úmrtí dětské psycholožky Tamary Cenkové. Mezi skokany se objevila světelná akce Luminárium, která přicestovala do Prahy. V červenci zabodovaly oslavy Prahy. Na nejvyšších místech se ještě objevil baseball nebo letenky do Thajska. Více informací i srovnání s dalšími kraji najdete na http://seznam.skokanu.sweb.cz/#praha.