Seznam.cz vzdává hold českému velikánovi – Járu Cimrmanovi

Seznam.cz, Divadlo Járy Cimrmana a mnozí cimrmanologové spojili své síly, aby mohla vzniknout nová, ryze česká služba – Jarmara.at. Stránka bude almarou plnou informací o životě a díle největšího Čecha, Járy Cimrmana. Zájemci se budou moci imaginárně přehrabovat šuflíky naditými známými i méně známými hláškami z her i přednášek a objevovat zapadlé cimrmanovské materiály. Nová, respektive Poslední chybějící, služba společnosti Seznam.cz se rozběhne v říjnu. Ale už nyní hledáme správce, který se bude starat o naplňování Jarmary staronovým obsahem. (TZ)

Jára Cimrman a Seznam.cz mají hodně společného – oba baví, radí, informují a hledají odpovědi. Jsou také ostrůvky češství v moři globálních informací. Díky spolupráci obou subjektů vzniká jedinečný Seznam světa podle Cimrmana. Od září bude doména Jarmara.at součástí domovské stránky Seznam.cz.

„Již ve svých počátcích měl Seznam.cz velkou spojitost s Járou Cimrmanem. První stránky, které Ivo Lukačovič udělal, byly právě s tematikou Járy Cimrmana. Je to symbolické, že se právě po patnácti letech opět spojí osud Járy Cimrrnana a Seznam.cz,“ uvedl ke spolupráci Pavel Zima, výkonný ředitel společnosti Seznam.cz.„Teprve teď se heslo “Seznam, najdu tam, co hledám” stalo pravdivým, když se přiblížilo firemnímu heslu Cimrmanova slavného informačního šapitó – všechno víme, odpovíme. Na webu jarmara.at najdou příznivci Cimrmanova díla všechno, vlastně i to, co původně vůbec nehledali,“ komentoval spolupráci Zdeněk Svěrák.V současné době je vypsáno výběrové řízení na správce služby Jarmara.at. Výběrové řízení bude mít tři základní kola a jen ti nejlepší, tedy největší znalci života a díla Járy Cimrmana, potom předstoupí před odbornou cimrmanovskou komisi. Vítězi tohoto výběrového řízení bude nabídnut lukrativní roční kontrakt na pozici již zmiňovanou pozici správce obsahu webu Jarmara.at.

Popis požadavků na danou pozici je již ve čtvrtek k nahlédnutí na serveru Spráce.cz. V televizi a na internetu také během září poběží náborová kampaň. Jednotlivá kola výběrového řízení, respektive jejich úkoly, jsou již k nahlédnutí na webu Jarmara.at – Poslední chybějící službě portálu Seznam.cz. Seznam.cz o nich také bude informovat na svém Sblogu, facebookových stránkách a pomocí svého Twitter účtu.