NextiraOne založila novou pobočku v USA

Praha, 19. října 2011 – Společnost NextiraOne, přední světový expert na komunikační služby, ohlašuje expanzi na americký kontinent a založení nové dceřiné společnosti NXO Americas. (TZ)

Společnost NextiraOne tímto krokem reaguje na potřebu místního zastoupení na americkém kontinentu pro stávající zákazníky. NXO Americas bude mít své sídlo v Louisville ve státě Kentucky, kde vytvoří silnou základnu pro expanzi v tomto regionu a zajistí konsolidaci rostoucích obchodních příležitostí v USA. Založení nové dceřiné společnosti jasně vypovídá o silném zaměření NextiraOne na mezinárodní obchod – obchody uzavřené s předními mezinárodními zákazníky vzrostly v roce 2010 o 28 %. NextiraOne si díky implementaci mezinárodních komunikačních řešení a poskytováním dokonalých globálních služeb vydobyla vynikající pověst.

NXO Americas chce poskytovat služby nadnárodním korporacím, které jsou již v mnoha případech zákazníky společnosti NextiraOne v Evropě a vyžadují globální řešení a služby. Zároveň své služby nabídne zákazníkům, operujícím z USA na mezinárodních trzích a v neposlední řadě také místním zákazníkům a veřejné správně.

„Založení společnosti NXO Americas je pro NextiraOne logický krok,“ uvedl Simon Short, generální ředitel NXO Americas. „Nadnárodní společnosti, které tvoří vysoké procento našich zákazníků, stále častěji vyhledávají globální řešení. Pro dodávky služeb a řešení jsme v tomto regionu dosud využívali lokální partnery. Založení dceřiné společnosti NXO Americas nám umožní nabídnout našim zákazníkům takové portfolio a služby, jaké od naší společnosti očekávají. Díky lokálnímu zastoupení s nimi budeme moci spolupracovat přímo.“

NXO Americas je akciová společnost registrovaná v Delaware a její ústředí se nachází v Louisville ve státě Kentucky. NXO Americas bude jako dceřiná společnost skupiny NextiraOne Europe fungovat po boku jejích ostatních společností, působících po celé Evropě. Nová dceřiná společnost bude využívat vlastní značku a logo NXO Americas. Na pozici generálního ředitele byl jmenován Simon Short, obchodním a marketingovým ředitelem pro USA je Doug Warner, provozním ředitelem se stal Ron Smits.

Kromě zkušeností s mezinárodním obchodem disponuje tým NXO Americas odbornými znalostmi a dlouholetými zkušenostmi s řešeními Alcatel-Lucent a Cisco. Společnost NXO Americas je Premier Business Partner Alcatel-Lucent a je registrovaným obchodním partnerem společnosti Cisco. NXO Americas již také uzavřela množství partnerských smluv s lokálními dodavateli na poskytování zařízení a doplňkových služeb.

Doug Warner, marketingový ředitel NXO Americas, řekl: „Naším primárním cílem je vyjít vstříc mezinárodním zákazníkům, kteří si přejí využívat služby NextiraOne přímo na americkém trhu. Nabízíme proto kompletní end-to-end portfolio řešení a služeb. NXO Americas navíc svým zákazníkům dokáže zajistit podporu na místní úrovni, poskytovat řešení, odborné znalosti a na míru šité služby, vše zaštítěné silnou pozicí, důvěryhodností a zdroji celé skupiny NextiraOne.”

Simon Short dodal: „NXO Americas představuje v naší globální nabídce služeb velký krok vpřed. V souladu se strategií NextiraOne provádíme investice do dalšího rozvoje našich mezinárodních obchodních aktivit – společnost NextiraOne se tak jasně potvrzuje svoji pozici předního světového komunikačního experta.“

O společnosti NextiraOne

NextiraOne je evropská společnost, která navrhuje, instaluje a spravuje řešení na podporu obchodních procesů a komunikační služby pro více než 60 000 zákazníků ze soukromého i veřejného sektoru. S využitím vysoké specializace v oblasti komunikací, zahrnující datová centra, kontaktní centra, jednotnou komunikaci, zabezpečené síťové infrastruktury a řízené služby, pomáhá NextiraOne svým zákazníkům s transformací jejich organizací a s jednodušším využitím komplexních technologií.

NextiraOne má ústředí v Paříži a přímá obchodní a servisní zastoupení v 16 zemích Evropy a v USA s více než 4 300 zaměstnanci. Společnost NextiraOne zaměstnává přes 2 500 kvalifikovaných servisních expertů a v roce 2010 dosáhla celkových tržeb na úrovni miliardy euro.

Další informace najdete na stránkách www.nextiraone.eu/cz.