HP představila tablet HP Slate 2 pro podnikové uživatele

PRAHA, 7. listopadu 2011 – Společnost HP oznámila nový tablet HP Slate 2 s funkcemi multitouch (multidotykové ovládání), multitasking (možnost spuštění několika aplikací současně) a se zabudovanými bezpečnostními prvky. Tablet je ideálním flexibilním řešením pro mobilní podnikové uživatele.   (TZ)

Tablet HP Slate 2 je vhodný pro využití v podnikové sféře a na vertikálních trzích, jako je vzdělání, zdravotnictví, státní správa a obchod, kde práce často odvádí uživatele od tradičního kancelářského stolu. Je vybaven plnohodnotným operačním systémem Microsoft Windows®(1) a váží pouhých 0,68 kg (2), což dává uživateli flexibilitu tvořit, editovat a revidovat obsah pomocí jednoho přístroje, který je zároveň lehký a ultra-mobilní.

„Společnost HP vnímá kategorii tabletů jako jednu ze svých priorit. Nasloucháme našim zákazníkům a snažíme se produkty vylepšovat tak, aby lépe vyhovovaly jejich potřebám,“ uvedl Charl Snyman, viceprezident divize HP Personal Systems Group pro region Evropy, Středního východu a Afriky (EMEA). „HP Slate 2 má dokonale vyvážené funkce, podporu na míru šitých aplikací, bezpečnostní prvky a konektivitu pro dnešní vysoce mobilní a náročný styl práce.“

HP Slate 2 má displej o úhlopříčce 22,6 cm (8.9”) s funkcí multitouch. Lze ovládat dotykem prstů anebo dotykovým perem (stylusem), včetně klávesnice Swype. Applet Swype nabízí dokonalejší dotykové ovládání s pohodlným a rychlým kontinuálním psaním prstem nebo stylusem.

Tablet je vybaven procesorem Intel® Atom Z670 s technologií mSATA SSM pro rychlejší nastartování a delší životnost baterie (až 6 hodin)(3). Mezi další hardware a software pro vyšší bezpečnost a pohodlnější ovládání tabletu patří:

  • Čip TPM Embedded Security Chip, který chrání data, od emailů až po informace na harddisku.
  • HP ProtectTools Embedded Security
  • dává uživateli možnost nastavit čip TPM pro vyšší zabezpečení pomocí nástrojů pro ověření identity a bezpečný email a podporuje aplikace chráněné digitálním certifikátem.

  • Podpora BIOS pro Computrace Pro
  • (4) brání krádežím dat tím, že oprávněným uživatelům umožňuje dálkově vymazat data ze souboru, adresářů či operačního systému.

  • HP Connection Manager
  • nabízí prostřednictvím jednotného uživatelského rozhraní snadnou správu bezdrátových připojení, včetně Wi-Fi, Ethernet, Bluetooth® a volitelného zabudovaného připojení 3G Mobile Broadband(5) pro snadné připojení k internetu a intranetu.

Ti, kteří často pracují mimo kancelář, ocení webovou kameru o rozlišení VGA (640 x 480 obrazových bodů) na přední straně pro videohovory, zatímco fotoaparát o rozlišení 3 Mpx na zadní straně snímá fotografie nebo video. Stereo reproduktory SRS Premium nabízí optimalizované nastavení zvukových funkcí pro audio a multimediální aplikace a slot na SD paměťovou kartu umožňuje rozšířit kapacitu paměti a sdílení obsahu. HP Slate Dock zajišťuje připojení periferních zařízení přes dva USB 2.0 porty a jeden HDMI port.

Mimo základní konfiguraci si lze přikoupit stylové doplňky: elegantní a kvalitní obal HP Slate Folio, do něhož se kromě tabletu vejde i klávesnice HP Slate Bluetooth, digitální stylus HP Slate Digital Pen a dokumenty či kreditní karty.
Cena a dostupnost

Nový tablet HP Slate 2 by měl být na českém trhu dostupný na přelomu listopadu a prosince 2011. Jeho lokální cena nebyla dosud stanovena.
Více informací o produktech, včetně technických specifikací a fotografií, naleznete na: www.hp.com/personal.

O společnosti HP

HP neustále vytváří nové příležitosti k tomu, aby technologie měly smysluplný přínos pro jednotlivce, firmy, státní správu a celou společnost. Portfolio největší technologické firmy světa zahrnuje tisková řešení, osobní výpočetní techniku, software, služby a IT infrastrukturu. Konvergencí cloudu a konektivity vytváří HP perfektně provázané, bezpečné a kontextově vysoce senzitivní prostředí pro dokonale propojený svět. Další informace o společnosti HP (NYSE: HPQ) jsou k dispozici na webu www.hp.com.

  1. Kompatibilní pouze s 32bitovým software a aplikacemi.
  1. Váha se může lišit podle konfigurace.
  1. Životnost baterie se liší podle modelu, konfigurace, nainstalovaných aplikací, funkcích, vytížení, bezdrátového připojení a nastavení režimu napájení. Maximální kapacita baterie se bude časem a používáním přístroje snižovat. Více informací – viz srovnávací test baterií MobileMark07: www.bapco.com/products/mobilemark2007.
  1. Computrace Agent se dodává ve vypnutém stavu; zákazník si musí pro aktivaci zakoupit službu. Služba se dá předplatit na období jeden až pět let. Pro dostupnost služby mimo Severní Ameriku kontaktujte Absolute Software. Záruka Absolute Recovery Guarantee je limitovaná a řídí se záručními podmínkami. Služba Data Delete je doplňková služba poskytovaná společností Absolute Software. Využití této doplňkové služby zneplatňuje záruku Recovery Guarantee. Pro využití služby Data Delete musí zákazník nejprve podepsat předběžný souhlas a zakoupit jeden či více tokenů RSA SecurID od Absolute Software. Více informací naleznete zde: www.absolute.com.
  1. Pro využití v síti WWAN je nutná zvlášť zakoupená služba bezdrátového připojení. Více informací vám dají poskytovatelé ve vaší zemi. Připojení a rychlosti ovlivňuje místo, prostředí, stav sítě a další faktory.
Tagged