Esthost Taken Down – nejvetsi zasah proti kyber kriminalite v historii

8. listopadu doslo k odhaleni a likvidaci dlouholeteho botnetu s více než 4.000.000 obetí. Sit kyber zlocincu byla odhalena FBI a estonskou policii ve spolupraci s Trend Micro a radou dalsich prumyslovych partneru. Dve datova centra vNew Yorku a Chicagu svíce než 100 servery byla uzavrena. Soucasne estonska policie zatkla nekolik clenu gangu v Tartu, v Estonsku.

“Tato akcevzájemné spolupráce proti zavedenému kriminálnímu gangu je velmi významná a představuje největší zásah proti kybernetické kriminalitě v historii. Šest lidí bylo zatčeno díky mezinárodní právní spolupráci na základě zpravodajských informací dodaných společností Trend Micro a dalšími průmyslovými partnery. Více než 4 miliony obětí ve více než 100 zemích byla zachráněny od zhoubného vlivu tohoto botnetu a infrastruktura s více než sty servery byla zlikvidována”, uvedl dnes večer Rik Ferguson ze společnosti Trend Micro.

Podrobnejsi informace spolu s odkazem na tiskovou zpravu FBI najdete na blogu spolecnosti Trend Micro. Pokud budet potrebovat vice informaci, muzete kontaktovat Rika Fergusona primo nebo mym prostrednictvim.

http://blog.trendmicro.com/esthost-taken-down-%e2%80%93-biggest-cybercriminal-takedown-in-history/#more-38093