VMware rozšiřuje View, virtuální desktop Windows je přístupný ze zařízení Kindle Fire, Mac a Linux

Praha, 23. prosince 2011 – Společnost VMware, Inc. (NYSE: VMW), globální lídr v oblasti virtualizačních řešení a cloudové infrastruktury, představila tento týden nové klienty VMware ViewTM pro Kindle Fire, Mac a Linux. Zároveň vydala aktualizace oblíbených klientů VMware ViewTM pro Android a iPad. Noví klienti VMware ViewTM pro Mac a Linux umožňují IT oddělením zajistit pružnější a produktivnější spojení se zaměstnanci a školním organizacím snadno přístupný zážitek z desktopové virtualizace, optimalizovaný pro vybrané zařízení. (TZ)

„Stále více lidí chce mít možnost vybrat si zařízení, které nejlépe vyhovuje jejich potřebám ve škole i v práci,“ řekl Pat Lee, ředitel pro koncové uživatele, VMware. „S novými klienty VMware ViewTM získají koncoví uživatelé i IT oddělení kompletní, zabezpečené a snadno přístupné virtuální desktopy na zařízeních, která jim nejlépe vyhovují.“

Podpora širokého spektra zařízení

Ačkoliv je dnes přibývání nových zařízení v rámci všech průmyslových odvětví běžné, v oblasti vzdělávání je tento trend nejzřetelnější. Laboratoře podporují Mac i Windows desktopy a studenti si nosí vlastní tablety, notebooky a počítače s OS X, Windows a dalšími operačními systémy. Uvedení nových klientů VMware View pro Mac a Linux umožní IT oddělením v rámci školních institucí lepší podporu koncových uživatelů a studentům zajistí dostupnost vlastních aplikací a vyrovnané studijní podmínky v rámci různých zařízení.

„51 % našich fakultních počítačů jsou Macy a jen 29 % našich studentů využívá operační systém Mac,“ řekl Steve Schwarz, vedoucí IT oddělení a AVP of Technology na Fitchburg State University. „Možnost využívat klienta VMware View pro Mac s PCoIP je rozhodující pro rozšíření VDI k těmto uživatelům.“

„Jsme uvedením nadšeni,“ řekl Dale A. Starr, junior assosiate director pro oddělení technologické podpory a služeb na  Isenberg School of Management at University of Massachusetts – Amherst. „Nedávno jsme začali umisťovat Mac počítače. Jednou z překážek, na kterou uživatelé často naráží, je software, který funguje pouze v systému Windows. PCoIP klient pro Mac bude obrovským přínosem.“
VMware View – zjednodušení pro současné desktopy

VMware View je kompletní virtuální desktopové řešení, které podnikům umožňuje snížit bezpečnostní a provozní náklady a zjednodušit správu desktopu díky zřízení moderní počítačové architektury pro koncové uživatele. Výsledkem je flexibilnější, centrálně uspořádaný počítačový model, který IT oddělením firem zajišťuje větší kontrolu a koncovým uživatelům volnost v přístupu k vlastním desktopům skrz široké spektrum zařízení.

Noví klienti VMware View zajistí:

  • Bohatý uživatelský zážitek z desktopu s PCoIP – noví klienti VMware View pro Mac a Linux přináší uživatelům těchto systémů bohatý uživatelský zážitek z desktopu. Klienti VMware View s PCoIP zajistí koncovým uživatelům plný výkon bez ohledu na podmínky sítě.
  • Optimalizace pro Mac OS X Lion – Systém byl od základů designován pro Mac s podporou pro Lion Full Screen mode, takže uživatelé zařízení Mac mohou jednoduše přepínat mezi svými Mac aplikacemi a virtuálním desktopem VMware View pouze dotykem trackpadu.
  • Snadné propojení – VMware View klienti pro Mac a Linux jsou hluboce integrováni s VMware View 4.6 a 5 pro snadný setup a propojení. Rychlé obnovení propojení s desktopem v několika snadných krocích.
  • Dostupnost v Ubuntu Software Center – VMware View klient pro Linux bude v nadcházejících týdnech dostupný v Ubuntu Software Center. Uživatelé Linuxu tak mohou snadno nainstalovat klienta VMware View a získají přístup ke svým virtuálním desktopům.
  • Dostupnost v Amazon Appstore pro Android pro zařízení Amazon Kindle Fire – klient pro Android bude brzy dostupný v v Amazon Appstore pro Android. Uživatelé Amazon Kindle Fire tak mohou snadno nainstalovat klienta VMware View a získají přístup ke svým virtuálním desktopům.

Pro více informací o VMware View Client pro Mac navštivte www.vmware.com/go/macviewclient, pro více informací o VMware View Client pro Linux navštivte  www.vmware.com/go/linuxviewclient.
Další zdroje:

O VMware

Společnost VMware poskytuje řešení pro virtualizaci podnikové infrastruktury, která firmám všech velikostí dosahovat lepších výsledků v podnikání. Zákazníci se na společnost VMware, která poskytuje nejrozšířenější virtualizační platformu VMware vSphere, spoléhají při snižování investičních a provozních nákladů, zvyšování pružnosti, zajištění nepřetržitého provozu svého podnikání, posilování bezpečnosti a snižování ekologické zátěže. S tržbami ve výši 2,9 miliardy USD v roce 2010, více než 250 tisíci zákazníků a 25 tisíci partnerů je VMware lídrem v oblasti virtualizace a pravidelně se umísťuje na žebříčku top preferovaných řešení IT řediteli. Společnost VMware sídlí v Silicon Valley a disponuje pobočkami po celém světě. Další informace najdete na www.vmware.com/cz.