Letošní vánoce byly internetové – Kasa.cz prodala o 50 % více dárků než vloni

Přední český internetový nákupní portál Kasa.cz zaznamenal v předvánočním období meziročně o 50 procent více objednávek. Průměrná hodnota objednávky přitom mírně klesla – z loňských 3 900 Kč na letošních 3 700 Kč. (TZ)

Předvánoční nákupy letos začaly podobně jako vloni v polovině listopadu, silnější nárůsty pak Kasa.cz zaznamenala třetí listopadový týden, kdy počet objednávek vzrostl o 128 % oproti stejnému období loňského roku. Nejsilnějším nákupním dnem bylo letos pondělí 12. prosince, kdy Kasa.cz evidovala o 33 % více objednávek než v nejsilnější den roku 2010, kterým bylo pondělí 13. prosince.

„Zákazníci letos nechávali své předvánoční nákupy i na poslední chvíli, tedy na 22. či 23. prosince. Díky našim nově otevřeným kamenným prodejnám v Praze, Čestlicích a v Brně měli možnost zboží osobně vyzvednout i na Štědrý den, a to bez dlouhého čekání a front, neboť jsme byli na předvánoční silnou návštěvnost dobře připraveni,“ uvedla Jitka Součková, marketingová ředitelka Kasa.cz.

Obecně byly nákupními hity letošních vánoc především čtečky elektronických knih a drobné domácí spotřebiče jako například výrobníky sody, remosky či mixéry. Mezi nejkurióznější vánoční dárky z Kasa.cz letos patřily zahradní traktory, které se v tomto období obvykle vůbec neprodávají a letos je zakoupila desítka zákazníků.

Nejpopulárnější vánoční dárky na Kasa.cz letos byly:

Čtečka elektronických knih eReading za 3493 Kč

http://www.kasa.cz/product.php?zb_index=1539458

Výrobník sodové vody Sodastream JET WWB za 1490 Kč

http://www.kasa.cz/male-domaci-spotrebice/koupit/1392883/vyrobniky/vyrobnik-sodove-vody-sodastream-jet-wwb-white-green-orange-pink-grapefruit-sodastream-cola-new/

Tyčový mixér Bosch MSM 67PE za 1 286 Kč

http://www.kasa.cz/product.php?zb_index=517284

Remoska Grand R 1202 Teflon za 2369 Kč

http://www.kasa.cz/product.php?zb_index=2939

Povánoční výprodeje a slevy zahájí Kasa.cz hned v úterý 27. 12. a budou dosahovat až 70 procent.

O internetovém obchodu KASA.cz

Přední český internetový obchod KASA.cz nabízí kompletní sortiment od audio-video techniky, přes bílé zboží, spotřební elektroniku, sportovní potřeby, auto-moto či zahradní techniku až po kosmetiku, dětské vybavení, hračky a další. Celkem zahrnuje více než 1 000 světových značek. KASA.cz již 11 let poskytuje zákazníkům řadu nadstandardních služeb. Podrobnosti získáte na www.kasa.cz.