Druhá generace notebooku Samsung Série 9 – nejtenčí a nejkompaktnější luxusní notebook na světě

Las Vegas, USA – 10. ledna 2012 – Přední světová společnost v oblasti digitálních médií a digitální konvergence Samsung Electronics Co., Ltd, představuje na Mezinárodním veletrhu spotřební elektroniky (International Consumer Electronics Show, CES) v Las Vegas druhou generaci notebooku Samsung Serie 9. Nový notebook Samsung Série 9 navazuje na premiéru svého předchůdce, která se konala na veletrhu CES 2011, a je dokladem dokonalého technického zpracování. (TZ)

„Nový notebook Samsung Série 9 představuje absolutní špičku toho, co Samsung v oblasti technického zpracování nabízí, k čemuž přispívá využití technologií přesného strojírenství i luxusní design. Nový Samsung série 9 si uchovává originalitu a odkaz svého předchůdce. Vytříbený aerodynamický design nového notebooku Série 9, který provází špičkový výkon a funkčnost, je tím nejlepším, co Samsung nabízí,“ uvádí Seongwoo Nam, výkonný vicepresident společnosti Samsung a vedoucí obchodní jednotky IT Solutions.

Precizní technické zpracování se snoubí s jedinečným designem

Supertenké komponenty přístroje bylo nutné vytvořit na míru, aby šly vsadit do inovativního těla přístroje vyrobeného z jednoho kusu. V přístroji byla využita technologie MaxScreen, která minimalizuje velikost rámečku displeje, čímž poskytuje až o jeden palec větší zobrazovací plochu. Nový notebook Samsung Série 9 je nejtenčím a nejkompaktnějším 15” luxusním notebookem, který nabízí 15” displej se živým obrazem vsazený do 14” stylového těla přístroje. Díky skutečně tenkému designu s tloušťkou pouhých 14,9 mm a hmotnosti jen 1,59 kg je notebook Samsung Série 9 druhé generace téměř o 50 % kompaktnější než ostatní tenké a lehké 15palcové notebooky. Třináctipalcový notebook Samsung Série 9 druhé generace 9 měří pouhých 12,9 mm a váží pouhých 1,16 kg – to je dokonce o 28 % méně než v případě předchozího modelu.

Prestižní funkce a výkon

Špičkový výkon zajišťuje procesor Intel Core i5/i7 druhé generace, Notebook Samsung Série 9 druhé generace je dále vybaven 4GB/8GB pamětí a SSD s kapacitou 128GB/256GB. Díky technologii Samsung Fast Solutions dokáže nový notebook Samsung Série 9 nastartovat za pouhých 9,8 s, technologie Fast Start zaručuje probuzení z režimu spánku během pouhých 1,4 s a technologie Fast Browsing umožňuje až dvakrát rychlejší surfování po webu. Další překvapivou inovací je nová baterie 15” notebooku Samsung Série 9, která dosahuje výdrže až 10 hodin.

O 180 % jasnější displej HD+ SuperBright Plus s antireflexní úpravou je zárukou zřetelného obrazu dokonce i při použití venku. Pohodlné sledování obrazu zajišťuje široký pozorovací úhel 160º. Displej vybavený automatickými sensory a podsvícená klávesnice se samočinně přizpůsobují okolním světelným podmínkám, takže poskytuj optimální hodnotu jasu a nabízí vysoce kvalitní zobrazení i  ve obzvláště tmavém nebo naopak světlém prostředí.

Stvořeno pro snadné použití

Velký multidotykový touchpad nového neotebooku Samsung Série 9 zamezuje nechtěným gestům či pohybům a umožňuje uživatelům přístroj snadněji ovládat. Touchpad je opatřen skleněným povrchem a obrazovým senzorem, který zaručuje snadnější a přesnější práci. Také nastavení notebooku nebylo nikdy jednodušší. Není nutné vstupovat do ovládacích panelů operačního systému – notebookem můžete snadno ovládat a optimalizovat jeho výkon promocí nástroje Samsung Easy Settings, který umožňuje stisknutím jediné klávesové zkratky upravit nastavení základních funkcí přístroje. Nové Notebooky Samsung Série 9 jsou také vybaveny sadou programů společnosti Samsung, které jsou zárukou rychlejšího startu i chodu.

V jednoduchosti je krása

Nová řada notebooku Samsung Série 9 nenabízí žádná zbytečná pozlátka – jenom čistý design a nekompromisní technické zpracování. Minerální popelavě černá, do které je laděno tělo přístroje, překvapivě kontrastuje s boky notebooku, které jsou ponechány v přirozené původní podobě z matného duralu. Tento vzhled přístroje byl dosažen pískováním, díky čemuž také na povrchu notebooku nezůstávají otisky prstů.

Spolupráce s luxusní značkou

Ve snaze reagovat na rostoucí poptávku po příslušenství k luxusním notebookům se připojil také značkový výrobce Valextra, který pro nové notebooky Samsung Série 9 ekluzivně navrhnul koženou brašnu a pouzdro.

„Jakožto luxusní značka, která je vždy zárukou nejvyšší kvality a na míru šitých služeb, jsme potěšeni, že jsme vytvořili tuto luxusní brašnu pro notebook Samsung Série 9. Brašna Valextra Premier nabízí dokonalé zpracování, které bude pro vlastníka zdrojem chlouby i uspokojeníJe kombinací nadčasové elegance a 100% ručního luxusního zpracování, zatímco nové notebooky Samsung Série 9 jsou ztělesněním technické dokonalosti, což zcela splňuje naše kritéria na luxusní dojem,” uvedl Emanuele Carminati Molina, prezident společnosti Valextra.

Podrobné informace, videoukázky a fotografie výrobků naleznete stránkách společnosti Samsung zřízených v souvislosti s CES 2012 na adrese: www.samsungces.com.

Tisková konference je streamována na následující adrese:

http://samsungblog.cz/post/2012/01/05/Live-streaming-z-tiskove-konference-Samsung-na-CES-2012-v-Las-Vegas.aspx

Notebook Samsung Série 9 druhé generace bude na českém trhu dostupný v druhé polovině roku 2012.

O společnosti Samsung Electronics

Společnost Samsung Electronics Co., Ltd. je předním světovým výrobcem polovodičů, telekomunikačních zařízení, digitálních médií a technologií určených pro digitální konvergenci. V roce 2010 dosáhly její konsolidované tržby výše 135,8 mld. USD. Ve 206 pobočkách v osmašedesáti zemích po celém světě zaměstnává přibližně 190 500 pracovníků. Je rozdělena do dvou samostatných organizací, které koordinují činnost devíti nezávislých divizí: Digital Media & Communications, pod níž spadají Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions a Digital Imaging; a Device Solutions, jež se skládá z divizí Memory, System LSI a LCD. Společnost Samsung Electronics si vydobyla uznání za špičkové výsledky, kterých dosahuje při plnění celé řady ekonomických, ekologických a sociálních kritérií, a byla vyhlášena nejudržitelnější technologickou společností z Dow Jonesova indexu udržitelnosti za rok 2011. Další informace získáte na adrese www.samsung.com.

O společnosti Valextra

„Příběh vkusu jdoucího za hranice módy“

Společnost Valextra se specializuje na výrobu kožených výrobků charakteristických tvarů zajišťujících náročné kosmopolitní klientele pohodlí při cestách již od roku 1937 a během své dlouhé historie se stala mezinárodně známou italskou luxusní značkou, která je synonymem nadčasového stylu, podmanivých trendů a dokonalého řemeslného zpracování: většina výrobků této značky se stala bestsellery a některé z nich jsou dokonce oslavovány jako ikony designu v celé řadě muzeí moderního umění po celém světě, jako např. slavná cestovní kabela „24h“ oceněná v roce 1954 prestižní cenou „Compasso d’Oro“, která do historie vstoupila po názvem „24 Hour Bag“. Valextra interpretuje ducha doby a své výrobky vyrábí s použitím prastarých řemeslných postupů, takže na potřeby okamžiku odpovídá neustálým souzněním tradice a inovace, špičkové kvality a funkčnosti. Zárukou příslovečné kvality je dokonalé řemeslné umění, které je schopno zachytit moderního ducha při respektování tradice. Výrobky společnosti Valextra jsou distribuovány v Evropě, Japonsku, Jižní Koreji a USA prostřednictvím sítě reprezentačních obchodů, butiků a také prostřednictvím internetového obchodu. Máte-li zájem o další informace, navštivte www.valextra.it.