Samsung představuje druhou generaci stolních multimediálních zařízení a špičkových HDTV monitorů

Las Vegas, USA, 10. ledna 2012 – Samsung Electronics Co. Ltd., přední výrobce na trhu spotřební elektroniky a světová jednička v oblasti informačních technologií, dnes na Mezinárodním veletrhu spotřební elektroniky CES představila další generaci multimediálních zařízení Samsung Smart Station Série 7 a monitory HDTV Série 7. (TZ)

Druhá generace multimediálních zařízení Smart Station Série 7 (CB750) je zčásti HD monitorem a zčásti bezdrátovou dokovací stanicí a navazuje na úspěchy svých předchůdců. Vedle notebooků, síťových a audiovizuálních zařízení je lze nyní propojit i s mobilními přístroji. Monitor HDTV Série 7 (TB750) je charakteristický funkcí HDTV s vestavěným TV tunerem a integrovanou funkci bezdrátového displeje (WiDi) společnosti Intel® pro lepší konektivitu.

Multimediální zařízení Smart Station Série 7 a monitor HDTV Série 7 jsou k dostání v provedení s úhlopříčkou o velikosti 24 a 27 palců

„Počítačový trh se vyvíjí a uživatelé přecházejí od stolních počítačů k pohodlí notebooků, tabletů či dokonce chytrých telefonů,“ říká Todd Bouman, viceprezident pro marketing výrobků divize Enterprise Business společnosti Samsung. „Uživatelé se přitom ale musejí spokojit s poměrně malými obrazovkami, touchpady, malými klávesnicemi a připojením k několika periferním zařízením. Nové multimediální zařízení Smart Station Série 7 a monitor HDTV Series 7 tyto problémy řeší tím, že uživatelům poskytují snadný způsob, jak se zbavit změti připojovacích kabelů, jak tomu bývá v případě stolních počítačů. Tím kombinují pohodlí přenosného počítače nebo mobilního zařízení s tradičními přednostmi stolních počítačů. Vestavěné funkce HDTV a WiDi kromě toho v případě monitoru HDTV Série 7 přispívají k optimalizaci celého řešení, takže výsledkem je jediné zařízení pro práci i zábavu, které je ideální pro menší prostory,“ dodává Bouman.

Smart Station Série 7 – jednoduché řešení

Tím, jak stále více uživatelů pracuje na svých tabletech a chytrých telefonech s digitálním obsahem, stává se stále větším problémem velikost obrazovky. Po připojení chytrého telefonu s operačním systémem Android, který je kompatibilní s MHL, mohou uživatelé využít předností nového typu připojení Mobile High Definition Link a vychutnat si přehrávání obsahu ze svých mobilních zařízení přímo na větší obrazovce s kvalitními stereo reproduktory. Uživatelé mohou svůj chytrý telefon snáze kontrolovat, plynule přejít na jeho obsah a dokonce jej i nabíjet, což jen dokládá skutečnou všestrannost tohoto zařízení.

Nové multimediální zařízení Smart Station Série 7 rozšiřuje funkci automatické bezdrátové detekce použité v původním zařízení Central Station a dokáže v okruhu jednoho a půl metru najít přenosný počítač vybavený přiloženým bezdrátovým USB adaptérem. Obsahuje také novou funkci Mobile Control, která uživatelům umožňuje připojit zařízení současně k tabletu nebo chytrému telefonu, a tím jim poskytuje úplnou kontrolu nad jejich mobilním zařízením prostřednictvím jednotného rozhraní. Uživatelé mohou rychle a bez problémů přecházet mezi rozhraními svého laptopu a chytrého telefonu, odpovídat na příchozí SMS zprávy nebo reagovat na upozornění na svých mobilních přístrojích a během několika sekund se zase vrátit ke složitějším úkolům na svém laptopu.

Smart Station Série 7 zaujme elegantní základnou s jediným kloubem, který umožňuje snadné nastavení monitoru, zjednodušuje jeho siluetu a činí z něj minimalistickou obrazovku.

Pro připojení periferních zařízení je Smart Station Série 7 vybaven třemi porty USB (dva USB 3.0 a jeden USB 2.0), které zajišťují rychlý datový přenos a komunikaci s připojenými zařízeními. Porty jsou pro snadný přístup umístěny po stranách základny monitoru. Smart Station Série 7 má i HDMI vstup, který uživatelům umožňuje připojit například Blu-ray přehrávač, set-top box nebo herní zařízení, aby bylo možno plně využít podsvíceného LED displeje s rozlišením 1080p.

Monitor HDTV Série 7: multimediální dříč

Monitor HDTV Série 7 ve spojení s chytrým telefonem či tabletem umocňuje celkový multimediální zážitek. Nabízí podporu pro Mobile High Definition Link (MHL), díky čemuž mohou chytré telefony a tablety s funkcí MHL používat tento monitor jako externí displej, což dává uživatelům možnost snadno sdílet obsah a využívat přitom větší displej a vestavěné reproduktory. Pro zajištění kompatibility s téměř jakýmkoli zařízením je monitor HDTV Série 7 vybaven dvěma porty HDMI a jedním portem VGA.

Monitor HDTV Série 7 obsahuje také funkci bezdrátového displeje (WiDi) společnosti Intel. Stačí do stolního počítače stáhnout aplikaci Intel® WiDi a pak do monitoru bezdrátově přenášet obsah, což jistě nadchne uživatele, kteří se ve své domácnosti nebo kanceláři snaží omezit množství kabelů.

Vedle HDTV tuneru má monitor HDTV Série 7 funkci Samsung SmartHub, která uživatelům poskytuje jedinečnou příležitost stáhnout si celou řadu aplikací a získat přístup k dalšímu obsahu, např. Hulu Plus, Netflix, hry a další.

Monitor HDTV Série 7 je charakteristický asymetrickým designem, který byl poprvé použit v roce 2011 u Série 950. Díky svým vlastnostem se dá naklonit do optimálního zorného úhlu uživatele. Monitor je rovněž vybaven inovativní funkcí MagicAngle určenou k optimalizaci obrazu v závislosti na poloze uživatele.  Integrovaný displej s funkcí obraz v obraze (PiP) umožňuje uživatelům pracovat a přitom sledovat televizi.


Podrobné informace, videoukázky a fotografie výrobků naleznete na adrese: www.samsungces.com. Streaming z tiskové konference Samsung naleznete na http://samsungblog.cz/post/2012/01/05/Live-streaming-z-tiskove-konference-Samsung-na-CES-2012-v-Las-Vegas.aspx.

O společnosti Samsung Electronics

Společnost Samsung Electronics Co., Ltd. je předním světovým výrobcem polovodičů, telekomunikačních zařízení, digitálních médií a technologií určených pro digitální konvergenci. V roce 2010 dosáhly její konsolidované tržby výše 135,8 mld. USD. Ve 206 pobočkách v osmašedesáti zemích po celém světě zaměstnává přibližně 190 500 pracovníků. Je rozdělena do dvou samostatných organizací, které koordinují činnost devíti nezávislých divizí: Digital Media & Communications, pod níž spadají Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions a Digital Imaging; a Device Solutions, jež se skládá z divizí Memory, System LSI a LCD. Společnost Samsung Electronics si vydobyla uznání za špičkové výsledky, kterých dosahuje při plnění celé řady ekonomických, ekologických a sociálních kritérií, a byla vyhlášena nejudržitelnější technologickou společností z Dow Jonesova indexu udržitelnosti za rok 2011.

Více informací naleznete na www.samsung.cz a www.samsung.cz/blog