Nový server nabízí nejen e-knihy. A dává příležitost i autorům.

KRALICE NA HANÉ- Společnost Computer Media s. r. o. právě spustila server VirtBook.cz, unikátní projekt určený pro prodej a nákup elektronického obsahu. Server VirtBook.cz umožňuje na jednom místě nakupovat i prodávat elektronické knihy, audio a videonahrávky, multimediální materiály nebo výukové kurzy. (TZ)

Na otázku, co všechno server dokáže, odpovídá Pavel Navrátil, ředitel společnosti Computer Media: „VirtBook umí distribuovat a prodávat klasické e-knihy (ePUB, PDF, MobiPocket apod.) pro PC, pro čtečky i pro mobilní zařízení a dále prakticky libovolný multimediální obsah – hudbu, videa, strukturované kurzy s obrázky apod. Systém rovněž umožňuje jednotlivé typy obsahů slučovat. Tedy například k elektronické knize ve formátu PDF či ePUB lze „přibalit“ audiozáznam, odborná kniha o programování může obsahovat zdrojové kódy programů, k jazykové příručce lze přidat poslechové mp3 soubory apod.”

Již dnes je možné vybrat si na serveru z několika stovek elektronických knih od různých nakladatelů, stejně tak jako audiovizuálních souborů. Nabídka ale bude neustále rozšiřována o tituly předních českých vydavatelů a autorů.

Jedinečnost serveru spočívá mimo jiné v tom, že umožňuje zprostředkovat prodej e-knih
a dalších souborů nejen nakladatelům, ale i amatérským autorům. K dispozici mají kompletní publikační platformu i profesionální platební nástroje a vůbec poprvé se k nim dostanou i špičkové technologie pro zabezpečení obsahu.

Provozovatelem serveru je nakladatelství Computer Media, které na českém trhu vydává především moderní učebnice z oblasti ICT, marketingu, ekonomiky apod. Samotné nakladatelství na server umístilo řadu vlastních titulů, a to v mnoha případech zcela bez DRM ochrany.

Computer Media s. r. o

Computer Media s.r.o. je původní ryze česká společnost, zabývající se vydavatelskou činností primárně  v knižním segmentu a elektronických médiích. Naše motto zní “Vzdělávání, které baví”. Více informací o společnosti Computer Media s. r. o. naleznete na webové adrese: http://www.computermedia.cz/onas.html