Logica spouští Fusion Factory

Společnost Logica, přední světový dodavatel IT konzultací a služeb, představila Fusion Factory, nové řešení typu „Platforma jako služba”, které má zajistit rychlejší realizaci zakázkových projektů.  (TZ)
Fusion Factory využívá schopností technologie Oracle Fusion Middleware a zkušeností společnosti Logica v oblasti konzultací, systémové integrace a hostingových služeb. Zákazníci mohou pracovat přímo s odborníky Fusion Factory a uvádět na trh nové aplikace v řádu dnů místo týdnů. Předintegrovaná a předtestovaná platforma umožňuje firmám vyvíjet obchodní aplikace bez toho, aby musely konfigurovat a integrovat nejrůznější prvky middlewaru nebo vývojových prostředí (development framework), které jiná řešení vyžadují.

„Klíčem k úspěchu je připravenost,” říká Georges Abou Harb, Global Future IT Leader ze společnosti Logica. „Z diskuzí s našimi partnery a zákazníky víme, že se podnikové vývojové týmy vždy snaží dodat software včas a při dodržení rozpočtu, ovšem ne vždy jde o snadný úkol. V minulosti tak často docházelo ke zpoždění řady projektů a některé firmy dokonce prohrály konkurenční souboj s hbitějšími rivaly. Nyní se toho již nemusí obávat. Fusion Factory totiž umožní nasadit nová prostředí velice rychle.”

„Logica Fusion Factory umožní zákazníkům rychlou implementaci Oracle SOA Suite a Oracle Fusion Middleware, takže budou moci svá řešení instalovat rychleji, čímž samozřejmě získají konkurenční výhodu,” říká Andrew Sutherland, viceprezident pro technologie ve společnosti Oracle v regionu EMEA (Evropa, Blízký východ a Afrika).

Fusion Factory je platforma provozována v privátním cloudu společnosti Logica nebo na infrastruktuře klienta. Struktura je plně v souladu s referenční architekturou Logica pro SOA, kterou spravuje tým odborníků z Global SOA Tech Practice, a s koncepčním a metodickým rámcem pro vývoj a správu SOA aplikací, který byl vyvinutý společností Logica. Nové PaaS řešení umožní klientům lépe využít Oracle Fusion Middleware.

„Také zákazníkům v regionu CEE používajícím technologii Oracle se otevírá další možnost snížit náklady na provoz IT nasazením vytipovaných vlastních řešení do této platformy,“ dodává Tomáš Rychlý, systémový architekt společnosti Logica CEE (region střední a východní Evropy).

Logica je platinovým partnerem firmy Oracle.

O partnerské síti Oracle (Oracle PartnerNetwork, OPN)

Oracle PartnerNetwork Specialized je nejnovější verzí partnerského programu Oracle, v rámci něhož jsou partnerům poskytovány nástroje k vývoji, prodeji a implementaci řešení Oracle. OPN Specialized nabízí zdroje pro školení a podporu produktů a řešení Oracle. Síť doznala značného vývoje a přizpůsobila se portfoliu, partnerské základně i obchodním příležitostem. Z nových funkcí zaujme zejména možnost rozlišovat partnery prostřednictvím specializací. Těch je dosahováno rozvojem schopností, firemních výsledků a zkušeností. Více informací najdete na http://www.oracle.com/partners.

O společnosti Logica

Logica poskytuje konzultace a služby v oblasti informačních technologií. Zaměstnává 41 000 lidí a k jejím zákazníkům patří největší evropské společnosti. Klientům z celého světa nabízí poradenství, systémovou integraci a služby v oblasti outsourcingu. Díky hlubokým oborovým znalostem, úspěšnému propojení lidí, byznysu a technologií a budování dlouhodobých partnerství dokáže inovativně řešit všechny obchodní potřeby svých zákazníků.
Logica je kotována na Londýnské burze cenných papírů i na burze Euronext v Amsterdamu (LSE: LOG, Euronext: LOG).
Více informací najdete na www.logica.cz.