Aquasoft zahájil distribuci produktu BellaDati pro oblast BI a reportingu

5. 6. 2012, Praha – Společnosti  Aquasoft a Trgiman, výrobce BI BellaDati, uzavřely smlouvu o partnerství. Softwarová společnost Aquasoft bude českou platformu BellaDati používat pro řešení v oblasti reportingu a business intelligence pro střední a malé firmy, a to jak službu BellaDati v cloudu tak licencovanou OnPremise verzi, v závislosti na preferencích zákazníků. (TZ)
„Uvědomujeme si, že řadě firem stále chybí levné, rychlé a jednoduché zpracování firemních i veřejně dostupných dat pro posouzení stavu sledovaných ukazatelů, analýzu příčin daného stavu a odhad budoucího vývoje. Rozhodli jsme se proto rozšířit naše kompetence v oblasti business intelligence a reportingu o novou progresivní platformu BellaDati . Navíc nás těší, že její výrobce Trgiman je mladá, progresivní a pružná česká firma s jasným záměrem a vizí,“ vysvětluje důvod spolupráce Petr Franc, generální ředitel společnosti Aquasoft. Na platformě Belladati firma Aquasoft například nabízí pod názvem Stenella manažerský informační systém pro retail. Uživatelé Stenelly získají rychle a jednoduše informace o prodeji zboží, návštěvnosti prodejen a zásobách. Data jsou poskytována ve formě uživatelsky přívětivých grafů a tabulek s možností detailního pohledu na jednotlivé prodejní operace a sledování trendu vývoje jednotlivých ukazatelů. Reporty jsou kdykoliv dostupné přes webový prohlížeč a uživatelé se k nim dostanou i ze svých mobilních zařízení.

„BellaDati mění pohled na práci s firemními daty pomocí 2 konceptů: Jednak obsahuje předpřipravené konektory na celou řadu datových zdrojů – od enterprise databází Oracle apod., webových služeb jako SAP a SalesForce, až po Excel soubory a Google Spreadsheety. První reporty mohou analytici vytvořit v rekordním čase i bez znalosti programování a starostmi s instalací na servery. Druhou klíčovou odlišností, která z BellaDati vytváří skutečně moderní a agilní business intelligence, je uživatelská přívětivost. Již teď vím, že zákazníci společnosti Aquasoft, kteří chtějí být řízeni podle jasných ukazatelů, budou používat reporty z BellaDati rádi. Nebudou potřebovat při práci s nimi asistenci IT oddělení, budou sdílet prezentace výsledků i bez e-mailování a budou se moci na své interaktivní dashboardy vždy spolehnout,“ říká Martin Trgiňa, CEO BellaDati.

O Aquasoftu

Aquasoft patří mezi přední firmy v České republice zaměřené na dodávky informačních systémů. Na trhu působí od roku 1996. Aquasoft disponuje týmem více než 100 kvalifikovaných profesionálů. Za dobu své existence úspěšně realizoval celou řadu vývojových a integračních projektů zahrnujících geograficky, procesně i věcně velmi rozsáhlé systémy.

Web: http://www.aquasoft.eu
Blog: http://www.aquasoft.eu/blog/

O BellaDati

BellaDati je agilní Business Intelligence běžící ve webovém prohlížeči a mobilních zařízeních pro malé a střední firmy, které chtějí zavést efektivní reporting. Produkt BellaDati je na trhu již 3 roky. V zahraničí produkt distribuují partneři z Velké Británie, Německa, Indie a USA. Mezi nejvýznamnější uživatele patří společnost OKD a. s., Revírní Bratrská Pokladna – Zdravotní pojišťovna, GTS ALIVE s. r. o. a výrobce nápojů z Německa.

Twitter: @BellaDati
Web: http://www.belladati.com