Česká společnost scanservice a.s. partnerem Deutsche Börse Group

PRAHA, 2. srpna 2012  –  Společnost scanservice a.s. zvítězila se svým projektem digitalizace dokumentů formou Business Process Outsourcingu (BPO) ve výběrovém řízení pro Clearstream Operations Prague s.r.o., člena Deutsche Börse Group, která patří mezi největší burzovní organizace na světě. (TZ)

V rámci kontraktu scanservice zajišťuje komplexní služby digitalizace dokumentů pro všechna evropská i mimoevropská obchodní oddělení Clearstreamu. Tato oddělení využívají řešení digitalizace a archivace implementovaná ve všech pobočkách Deutsche Börse Group. Dodávka zahrnuje vysoce výkonnou skenovací technologii Kodak a zajištění týmu kvalifikovaných operátorek pro zpracování jednoho až několika tisíc dokumentů denně. Zpracování probíhá jako in-house řešení přímo v Clearstreamu za dodržení všech přísných interních bezpečnostních pravidel.

“Důvěra ve služby scanservice ze strany Clearstreamu a Deustche Börse Group je pro nás nejenom ctí a závazkem, ale vnímáme ji i jako ocenění kvality našich služeb a odbornosti zaměstnanců společnosti. Jde o další příklad toho, že české firmy se mohou a dokáží ve vysoce specializovaných segmentech nejenom vyrovnat zahraniční konkurenci, ale i zvítězit,” hodnotí úspěch Renata Telínová, předsedkyně představenstva a generální ředitelka scanservice.

„Vyhodnotili jsme mnoho nabídek, ale scanservice splnila nejlépe veškerá naše kritéria. Spolupracujeme s ní teprve krátce a již nyní vidíme, že jsme si vybrali velmi dobře,“ říká Chevalier Mario A. Libonati, ředitel týmu Facility Managementu Clearstreamu při  Deutsche Börse Group.

Společnost scanservice zahájila realizaci této dodávky BPO služeb v dubnu 2012. Aktuálně zpracovává několik desítek tisíc dokumentů měsíčně v rámci denního obchodování a převodu stávajících papírových dokumentů do digitálního dokumentového archivu.

###

O společnosti scanservice a.s.

Akciová společnost scanservice je největší ryze českou firmou zabývající se digitalizací dokumentů. Již 15 let poskytuje služby zpracování dokumentů formou outsourcingu a dodává systémy pro zpracování dokumentů předním českým a zahraničním společnostem, ale i státní správě a samosprávě.

Další informace o společnosti scanservice najdete na webové adrese www.scanservice.cz.
O společnosti Společnost Clearstream Operations Prague s.r.o.

Clearstream je mezinárodním centrálním depozitářem cenných papírů (ICSD) se sídlem v Lucemburku a s 10i pobočkami na celém světě. Poskytuje post-tradovou infrastrukturu pro trh eurobondů a služby pro obchodníky s cennými papíry na 52 obchodních trzích celého světa. Zákazníky Clearstreamu je přibližně 2500 finančních institucí ve více než 110 zemích. Mezi jeho služby patří vydávání, vypořádávání a úschova cenných papírů, stejně jako služby pro investiční fondy a globální financování cenných papírů. Clearstream spravuje aktiva v hodnotě téměř 11 bilionů euro, čímž je jednou z největších světových firem zabývajících se vypořádáním a správou domácích i mezinárodních cenných papírů.
Další informace o společnosti scanservice najdete na webové adrese www.scanservice.cz.