Série Acer Aspire S7: nejtenčí a nejlehčí Ultrabooky™ s dotykovým displejem

Praha, Česká republika (2. listopadu 2012) – Už při předpremiéře na veletrhu Computex 2012 v Tchaj-pej byl Aspire S7, nejtenčí a nejlehčí Ultrabook™ od Aceru, oslavován jako jeden z nejzajímavějších dotykových Ultrabooků™ s Windows 8. To se opakovalo i při slavnostním uvedení Windows 8 v New Yorku, kde byl Aspire S7 označen jako nejlepší počítač, který kdy byl vyroben. Pozitivní ohlasy neměly obdoby. (TZ)

Aspire S7, který je tenký jako smartphone, je bezprostřední kombinací krásy a výkonu. Přímé linie, víko z lesklého bílého skla, elektroluminiscenční osvětlení a eloxovaný hliník – to všechno přináší Ultrabook™, který prosazuje špičkové technologie a inovativní design. Duální krouticí moment pantů víka a technologie Acer Green Instant On a Always Connect zajišťují maximální kontrolu a bezproblémové používání.

„Acer zvolil svěží přístup k designu a vývoji Aspire S7 a využil prémiových materiálů i konstrukčních metod,“ řekl Jim Wong, prezident společnosti Acer. „U S7 jsme se vydali cestou vysoké úrovně technického zpracování a kvalitního designu. Hlavní prioritou při návrhu byl co největší přínos pro uživatele. Promítla se do něj také naše trvalá snaha o zavedení takových technologií do našich produktů, které by doplňovaly lidské chování, stimulovaly zvědavost a progresivní myšlení i činnost.“

Tělo z jednoho kusu hliníku a skleněné víko

Všechny modely série Aspire S7 přicházejí s unibody tělem z jednoho kusu hliníku, které bylo vyrobeno procesem šetřícím energií i materiálem. Výsledkem je ultratenké šasi, které je zároveň extrémně pevné, ideální na časté přenášení. Modely Aspire S7 jsou také vybaveny IPS displejem s Full HD rozlišením (1 920 × 1 080 px) a dotykovým ovládáním s podporou až deseti dotyků zároveň. Přesné a neměnné barvy zůstávají u technologie IPS i při pozorování z extrémních úhlů až do 178° ve všech směrech.

Jedním z nejnápadnějších designových prvků u Aspire S7 je elegantní bílá barva 13,3″ modelu s dotykovým displejem. Displej je zepředu i zezadu obklopen lesklým bílým sklem Gorilla® Glass 2, které je krásné na pohled, hladké na omak a i přes svůj tenký profil (celý Ultrabook™ má tloušťku jen 11,9 mm) je extrémně pevné, odolné proti poškrábání a jde snadno čistit. Acer u S7 použil sklo Gorilla® Glass 2 jako konstrukční prvek vůbec poprvé, ostatní výrobci využívají sklo pouze pro dekoraci. Nejenže je vizuálně nápadité, díky Gorilla® Glass 2 bylo dosaženo i vysoké konstrukční pevnosti, notebook tak bez problémů zvládne každodenní používání. K celkové odolnosti přispívá i měkké tenké odpružení mezi hliníkovým rámem a sklem. Případný šok tak absorbuje hlavně šasi, ne samotné sklo. Tím se výrazně snižuje riziko závažného poškození.

Menší a lehčí 11,6″ model také nabídne dotykový Full HD displej, šasi z jednoho kusu hliníku a hliníkové víko s elegantním do kříže kartáčovaným povrchem, který připomíná texturu tkaniny. Takový povrch je hladký, příjemný na dotek, zároveň však také odolný vůči poškození a odpuzuje otisky prstů i šmouhy.

Duální moment pantů a snadné otáčení obrazu

Ve Windows 8 můžete naplno využívat výhod dotykového ovládání. Víko u 13,3″ modelu Aspire S7 jde navíc vyklopit až do úplné roviny (180°). Snadné otáčení obrazu stiskem kombinace kláves společně s vynikajícími pozorovacími úhly displeje umožní jednoduché sdílení obrazu s širokým okolím.

Na co byl při výrobě Aspire S7 brán velmi vysoký důraz, byl vývoj pantů s duálním krouticím momentem. Ten je nezbytný pro kladení ideálního odporu při ovládání dotyky. Když je víko otevřeno v rozmezí úhlů 100 a 120°, moment se 1,6krát zvýší, aby bylo při namáhání dotyky stabilní a udrželo se ve vzpřímené poloze. Vysoké odolnosti pantů je dosaženo jejich integrací přímo do struktury kovaného rámu displeje.

Neustále studený s chlazením Acer TwinAir

Aby byl Aspire S7 neustále studený, vytvořil Acer nový způsob chlazení, které nazval „TwinAir“. Tento inovativní návrh prodlužuje životnost baterie a udržuje klávesnici i základnu Aspire S7 studenou, práce s notebookem je tak velmi komfortní. TwinAir využívá dvou malých vysokorychlostních (10 000 ot./min) ventilátorů – jeden nasává studený vzduch a druhý vypouští teplý. Umístění ventilátorů v zadní části navíc zajišťuje, že jsou nejteplejší místa udržována v bezpečné vzdálenosti od prstů, dlaní i klína uživatele.
Automatické podsvícení klávesnice

Acer vybavil Aspire S7 také elektroluminiscenčním (EL) podsvícením klávesnice, které se automaticky aktivuje a mění svůj jas podle intenzity okolního osvětlení. Toto světlocitlivé řešení podsvícení klávesnice je jedním z nejtenčích, které jsou v současné době k dispozici. Je optimalizováno pro maximální vizuální komfort a snadnou viditelnost za horších světelných podmínek. Elektroluminiscenční osvětlení nabízí jemnější a pro oči komfortnější svit, než klasické LED podsvícení.
Tenký, ale výkonný

I přes svůj ultratenký design dostal Aspire S7 do vínku nejmodernější výkonné technologie. Patří zde třetí generace procesorů Intel® Core™ s modelem i5-3317U nebo i7-3517U a absolutně tiché SSD s vysokými rychlostmi čtení, zápisu a minimálními přístupovými dobami. Tyto SSD jsou navíc zapojené do režimu RAID 0 pro ještě vyšší rychlost čtení. Zabudovaný Li-pol akumulátor poskytuje až šest hodin provozu, druhá volitelná baterie výdrž zdvojnásobí1.

Modely Aspire S7 jsou dodávány s redukcí z portu Micro HDMI® na D-Sub pro promítání prezentací na dataprojektoru. V balení nechybí ani adaptér z portu USB na RJ45 pro připojení ke kabelové síti LAN.

Okamžité připojení a snadné sdílení dat

Ultrabooky™ Aspire S7 se mohou pochlubit technologiemi Acer Green Instant On pro rychlé spuštění či probuzení systému a Acer Always Connect. Ta umožňuje neustálou aktualizaci dat přes Wi-Fi, a to i po přechodu do režimu spánku. Služba AcerCloud zase poskytuje zákazníkům dálkový přístup k datům na jejich Ultrabooku™ přes tablet nebo smartphone a snadné sdílení těchto dat mezi dalšími počítači a mobilními zařízeními. Můžete například fotit smartphonem a pak si fotky prohlédnout na svém Ultrabooku™ Aspire S7 doma nebo v kanceláři.

Skutečná výdrž na baterii závisí na konkrétní specifikaci produktu, nastavení počítače a na spuštěných aplikacích. Maximální kapacita všech baterií se časem a používáním snižuje.

Cena a dostupnost

Prodej Aspire S7 začal 26. října 2012. Pro podrobnější informace o dostupnosti, specifikaci jednotlivých modelů a jejich cenách navštivte stránky www.acer.cz.

O společnosti Acer

Od svého založení v roce 1976 usiluje společnost Acer o odstraňování bariér mezi lidmi a technikou, aby usnadnila uživatelům poznání, tvorbu a rozvoj. V celosvětovém měřítku zaujímá společnost Acer druhé místo v prodeji notebooků (údaje společnosti Gartner za rok 2011). Skupina Acer má na celém světě 8 000 zaměstnanců a tržby za rok 2011 dosáhly 15,7 mld. US$.

Zásadně nepřímý obchodní model prodeje prostřednictvím prodejních kanálů skupiny Acer má zásadní význam pro její úspěch a víceznačková politika účinně propojuje značky Acer, Gateway a Packard Bell na světových trzích.

Skupina Acer je oprávněně hrdá, že se stala celosvětovým partnerem olympijského hnutí. Výsledkem této spolupráce je podpora zimních olympijských her ve Vancouveru v roce 2010 a letních olympijských her v Londýně v roce 2012.
Podrobnější informace naleznete na webových stránkách na adrese www.acer-group.com