Investoři ze Silicon Valley hledají i mezi českými start-upy

Pro své partnery z řad významných investorských skupin ze Silicon Valley hledá US Market Access Center 60 investovatelných evropských start-upů. Vhodné akviziční cíle z řad českých firem představí americkým investorům Czech ICT Alliance v rámci Startup Funding EuroTOUR Prague. (TZ)

Praha, 28. ledna 2013 – Ve dnech 26. a 27. února 2013 proběhne v Praze akce Startup Funding EuroTOUR Prague (www.czechict.cz/investor), jejímž cílem je najít vhodné investiční příležitosti pro investory ze Silicon Valley z řad 12 vybraných českých start-upů v rámci 2denního intenzivního školení. 3 nejlepší projekty získají možnost osobní prezentace minimálně pěti americkým investorům, bezplatný 2měsíční pobyt v US MAC Silicon Valley a 4 hodiny osobního mentoringu a koučinku.

Tato akce navazuje na předchozí úspěšné školení Silicon Valley Startup Camp (www.czechict.cz/startcamp), jehož vítěznému projektu Designeros pomohla zařídit Czech ICT Alliance konkrétního investora do 2 měsíců od akce. Ten slibnému projektu pomáhá s mezinárodní expanzí.

Startup Funding EuroTOUR Prague je určena pro projekty, které již mají příjmy, případně se mohou pyšnit velkým počtem uživatelů. Samozřejmě také musí nabízet mezinárodní potenciál. Zástupce projektu se neobejde bez velmi dobré znalosti angličtiny.

Plánované akce se zúčastní zkušení mentoři – Alfredo Coppola (President & Executive Director, US MAC) a Beth Susanne (Pitch Coach, Kauffman FastTrac Facilitator), kteří účastníkům pomohou připravit prezentaci pro investory. 3 vítězné projekty vybere transparentně mezinárodní panel investorů ze Silicon Valley:

  • Chris Burry (Venture Partner, Fenox Capital);
  • Max Shapiro (Serial Angel Investor, Keiretsu Forum);
  • Tom Cervantez (President, Harvard Business Angels, Silicon Valley);
  • Ronald Weissman (Serial Angel Investor, Band of Angels, Silicon Valley).

Více informací o akci naleznete na adrese: www.czechict.cz/investor. Zájemci se mohou do 18. února 2013 registrovat na adrese: goo.gl/Oiai7.

„Budoucnost českého IT vidíme v inovativních start-upech, které přijdou se zajímavým produktem s mezinárodním potenciálem. Z členských firem Aliance je ukázkovým prototypem například společnost SocialBakers, která již od investorů získala řádově miliony dolarů. Kromě nadprůměrné technologické vyspělosti ale musí začínající české IT firmy zapracovat na mezinárodním marketingu a obchodu, a to je hlavní mise Czech ICT Alliance a důvod, proč pomáháme najít další digitální šampiony české ekonomiky a propojit je s americkými investory,” shrnul důvody spolupráce s US MAC Michal Zálešák, výkonný ředitel Czech ICT Alliance.

Informace o Czech ICT Alliance

Czech ICT Alliance je oficiální exportní aliance agentury CzechTrade, vládní České agentury na podporu obchodu. Formálně vznikla v září 2005. Jejími členy je více než 160 IT firem z ČR.