Společnost EMC posiluje své vedoucí postavení u technologie flash – představuje novou řadu flashových produktů Xtrem

PRAHA, 14. března 2013: Společnost EMC Corporation dnes uvedla řadu EMC® Xtrem™ Family obsahující serverové a úložné produkty optimalizované pro technologii flash. Představila také  novou řadu karet PCIe Flash EMC XtremSF™, které výrazně zvyšují výkon aplikací. I díky přidání řady XtremSF tak společnost EMC nabízí jediné špičkové portfolio flashových produktů v oboru. (TZ)
Řešení XtremSF je serverový flashový hardware typu eMLC a SLC, dostupný v široké škále kapacit. Lze jej nasadit jako úložiště přímo připojené k serveru (direct attached storage, DAS), což zajistí vysoký výkon. Druhou možností je nasazení v kombinaci se serverovým softwarem EMC XtremSW™ Cache (dříve EMC VFCache™) pro inteligentní využití mezipaměti. Tato alternativa nabízí mimořádný výkon síťového úložného pole a zároveň pomáhá udržet úroveň ochrany požadovanou v prostředích pro aplikace nepostradatelné pro chod podniku. Řada XtremSF posiluje rostoucí portfolio flashových produktů s mimořádným výkonem od společnosti EMC, kam patří hybridní úložná pole optimalizovaná pro flash – EMC Isilon®, EMC VMAX® a EMC VNX®, a také výhradně flashové podnikové úložné pole typu scale-out EMC XtremIO (dříve Project X).

Společnost EMC dnes dále oznámila uvedení úložiště XtremIO™, které je dostupné pro vybrané zákazníky. Řešení XtremIO™ je účelově navrženo tak, aby využívalo výhody technologie flash a přineslo novou úroveň výkonu pro reálnou praxi, snadnou správu a pokročilé datové služby. Jeho architektura scale-out přináší vyšší úroveň „funkčních vstupně-výstupních operací za sekundu (IOPS)“ pro aplikace, jež vyžadují vysoký výkon u náhodných vstupně-výstupních operací, jako jsou databáze OLTP, virtualizace serverů nebo infrastruktura VDI (virtual desktop infrastructure). Funkční IOPS se měří v reálných provozních podmínkách současných náročných produkčních prostředí, kde jsou aktivovány veškeré datové služby pracující s téměř plně vytíženou kapacitou.

V těchto podmínkách skutečné praxe dosahuje systém XtremIO přes 150 tisíc funkčních 4K smíšených IOPS čtení a zápisu a 250 tisíc funkčních 4K IOPS čtení pro každý blok X-Brick (stavební bloky architektury scale-out pole XtremIO). Při škálování na cluster osmi bloků X­Brick činí výkon 1,2 milionu funkčních 4K smíšených IOPS čtení a zápisu a 2 miliony funkčních 4K IOPS čtení. Tohoto výkonu dosahuje úložné pole XtremIO díky konzistentní kratší než milisekundové době odezvy. Běží v něm nejširší soubor integrovaných datových služeb optimalizovaných pro flash včetně ochrany dat specifické pro flash, technologie thin provisioning, globální inline redukce dat, rychlejšího zprovozňování prostředí VMware přes rozhraní VAAI a zapisovatelných snímků.

Klíčová technologická fakta o řešení XtremSF:

Řada serverových karet PCIe Flash XtremSF zákazníkům přináší tyto přednosti:

  • Špičkový výkon: Flashová zařízení XtremSF prokázala schopnost zpracovat ve standardní konfiguraci rekordních 1,13 milionu IOPS. To je v oboru dosud nepřekonaný výkon. Návrh zařízení XtremSF nové generace zajišťuje dvojnásobnou propustnost oproti jiným nabídkám na trhu, což vylepšuje zpracování reálných úloh ve webovém měřítku a dalších aplikací.
  • Bezkonkurenční flexibilita: Zařízení XtremSF Flash je dostupné v široké škále kapacit typu eMLC (550 GB a 2,2 TB) a SLC (350 GB a 700 GB). Při nasazení spolu se serverovým softwarem XtremSW Cache pro inteligentní využití mezipaměti na bázi technologie flash lze navíc zařízení XtremSF uplatnit jako zařízení mezipaměti a dosáhnout tak vyššího výkonu s ochranou pole pro systémy jako Oracle, Microsoft SQL nebo Microsoft Exchange.
  • Nová úroveň efektivity: Zařízení XtremSF Flash přinášejí zákazníkům nejnižší celkové náklady na vlastnictví v oboru – oproti jiným nabídkám až o 58 % výhodnější. Všechny produkty řady XtremSF, včetně varianty s kapacitou 2,2 TB, jsou standardní 25w karty PCIe s poloviční šířkou a délkou. Poskytují tak nejvyšší úložnou kapacitu při nejnižších nárocích na prostor a přinášejí maximální výkon, nejlepší hustotu a nejnižší spotřebu energie – až o polovinu snižují využití procesorů.

Strategie společnosti EMC pro flashový software

V roce 2012 představila společnost EMC software XtremSW Cache (dříve VFCache). Jednalo se o první krok dlouhodobé strategie společnosti EMC pro serverové technologie flash: nabídnout produkt pro ukládání na straně serveru, který využívá kombinaci softwaru běžícího na zařízeních PCIe Flash na platformě SLC. Tento software mění serverové úložiště Flash DAS v mezipaměť a vylepšuje tak výkon široké škály transakčních aplikací a řešení podporujících rozhodování, jež jsou nepostradatelné pro chod podniku. Díky novým přírůstkům v této řadě je nyní software XtremSW Cache kompatibilní s velkou řadou typů karet eMLC a SLC XtremSF Flash.

V budoucnu nabídne společnost EMC široce pojatou softwarovou sadu pro Flash s názvem EMC XtremSW Suite. Tato nová softwarová sada přinese více funkcí pro využití mezipaměti a navíc pokročilé datové služby využívající flash jako paměť nebo úložiště typu DAS. Sada XtremSW Suite zákazníkům poskytne funkce jako sdružování prostředků, koherenci mezipaměti, těsnější integraci s úložnými poli EMC a specifická vylepšení pro prostředí VMware.

Dostupnost a služby

V současnosti jsou globálně dostupné karty XtremSF typu eMLC s kapacitou 550 GB a 2,2 TB. U karet s kapacitou 700 GB a 1,4 TB očekává společnosti EMC, že je do svých ceníků zahrne ve druhém čtvrtletí roku 2013. Do budoucna společnost EMC řadu XtremSF rozšíří o produkty s ještě vyšší kapacitou.

Urychlit nasazení infrastruktury využívající řešení XtremSF a XtremSW Cache zákazníkům pomáhá divize EMC Global Services. Zákazníci mohou s podporou hodnocení společnosti EMC a jejích zkušeností s implementací určit ty serverově orientované aplikace a úlohy, pro které budou produkty EMC Flash největším přínosem, a vytvořit strategie nasazení řešení XtremSF a XtremSW Cache, které jim zajistí nejvyšší posílení výkonu a návratnost v jejich konkrétním prostředí.

Další materiály:

O společnosti EMC

Společnost EMC Corporation je globálním lídrem, který umožňuje firmám a poskytovatelům služeb transformovat jejich každodenní fungování a poskytovat IT jako službu. Základem této transformace je cloud computing. Prostřednictvím inovativních produktů a služeb společnost EMC urychluje přechod ke cloud computingu, a napomáhá tak IT oddělením ukládat, spravovat, chránit a analyzovat jejich nejcennější aktiva – informace – dynamičtějším, důvěryhodnějším a nákladově efektivnějším způsobem.

Společnost EMC Czech Republic je tuzemskou pobočkou americké společnosti EMC Corporation, vedoucí světové firmy v oblasti produktů, služeb a řešení pro ukládání a správu informací. V České republice je EMC zastoupena od roku 1999 a mezi její klienty patří mimo jiné přední české telekomunikační společnosti a finanční instituce. Informace o produktech a službách společnosti EMC naleznete na adrese www.emc.com.