Acer zakládá v Zimbabwe učebnu s e-learningem

JIŽNÍ AFRIKA, JOHANNESBURG (29. dubna 2013) — Ještě před rokem nebyly vyhlídky na plně funkční e-learningovou učebnu pro děti v severovýchodní oblasti Zimbabwe vůbec příznivé. Acer Afrika spolu s obchodními partnery CreAtive Credit a Axiz Workgroup spolupracoval na výstavbě prvního technologicky vybaveného vzdělávacího zařízení svého druhu. Umístěno je v Zimbabwe, v oblasti Rashinga, ve škole Mary Mount. (TZ)

Škola Mary Mount poskytuje kvalitní vzdělání již řadu let a s přispěním nových technologií zajistí až 600 žákům s počítačem vzdělání na světové úrovni. Cílem tohoto projektu je vybavit každého žáka základními dovednostmi a přispět k tomu, aby mohli dosáhnout snů, o které usilují. Škola Mary Mount bude plně vybavena notebooky a stolními počítači s monitory od společnosti Acer, stejně jako interaktivní vzdělávací tabulí Acer Interactive Whiteboard. Řešení dále zahrnuje plně interaktivní projektor a nabídku nezbytného školení všech vyučujících ve škole. Díky tomu bude mít Mary Mount stejné zázemí jako mnohé jiné školy, které jsou takto technologicky vybaveny.

Sylvester Nguni, státní tajemník Zimbabwe (v zástupu za viceprezidenta Joiceho Mujurua) spolu s Lazarusem Dokoroem, náměstkem ministerstva školství, sportu a kultury, slavnostně zahájil otevření učebny. Ceremoniálu se zúčastnili i další hodnostáři včetně viceprezidenta společnosti Acer Amina Mortazaviho a generálního ředitele CreAtive Credit Johna Burnetta po pěti hodinách jízdy nejodlehlejším terénem, jaký může Afrika nabídnout.

„Stejně jako nedávno otevřené učební středisko Orlando Pirates v jižní Africe, posílí Mary Mount postavení znevýhodněných dětí prostřednictvím integrovaných technologií,“ řekl Amin Mortazavi, viceprezident společnosti Acer pro Střední východ a Afriku. „V budoucnu bude Acer usilovat o zřízení těchto prostor po celé Africe s cílem poskytnout žákům vybavení pro dostatečné porozumění a pochopení učiva.“

Učebna byla předána komunitě Rashinga, což bylo výsledkem partnerství, které vzniklo mezi společností CreAtive Credit a vzděláváním odborem státu Zimbabwe pro posílení tamní vzdělávací infrastruktury.

Marius Le Grange, ředitel oddělení Acer Afrika pro vzdělávání, dodal: „Nejdůležitější investicí, jakou národ může udělat, je do svých mladých studentů. Nabídka vzdělávání jim pomůže se rozvinout a prosadit se. Společnost Acer je hrdá na to, že může hrát aktivní roli v těchto rozvojových projektech, v nichž získají studenti přístup k nejnovějším technologiím a vzdělávacímu softwaru, který je v současnosti na trhu k dispozici.“

Podle Guida Terniho, ředitele oddělení Acer EMEA pro vzdělávání, jsou právě moderní technologie tím, co hraje při vzdělávání a ve společenském životě mladých lidí podstatnou roli. „Jejich vzdělávání musí být flexibilní, dynamické, jednoduché, pohodlné a praktické. Společnost Acer hraje aktivní roli ve vývoji a přípravě škol na budoucnost, poskytuje inovativní a snadno použitelná řešení pro globální vzdělávací sektor.“

O společnosti Acer

Společnost Acer byla založena už v roce 1976 a zabývá se informačními a komunikačními technologiemi. Zaměřuje se na výzkum, návrh, marketing, prodej a podporu inovativních produktů, které zlepšují každodenní život lidí. Ekologicky úsporný dodavatelský řetězec Aceru přináší produkty šetrné k životnímu prostředí – počítače, monitory, projektory, servery, tablety a chytré telefony. Všechno to jsou nástroje, které našim zákazníkům umožňují prozkoumávat až za hranicemi možností a získávat více zkušeností. Společnost Acer, která zaměstnává 8 000 lidí, je třetí největší firmou na světě vyrábějící notebooky (IDC 2012) a v roce 2011 dosáhly její tržby 14,7 miliard amerických dolarů.

Pro více informací navštivte stránky www.acer.cz.

© 2012 Acer Inc. Všechna práva vyhrazena. Acer a logo Acer jsou registrované obchodní značky společnosti Acer Inc. Ostatní ochranné známky, registrované obchodní značky a/nebo servisní značky, které jsou vytištěny nebo uvedeny jiným způsobem, jsou majetkem příslušných vlastníků.

O společnosti CreAtive Credit

Soukromá společnost se 35 zaměstnanci, která byla založena v únoru 1995. Meziroční růst firmy byl v průměru 50 % a tato expanze byla financována z nerozděleného zisku z minulých let.

Ačkoliv bylo podnikání firmy od samotného vzniku zaměřeno především na SOHO (Small Office – Home Office, malé podniky a domácnosti), cílem společnosti byla vždy aktivní spolupráce s manažery počítačových firem a podíl na trhu SOHO se postupně snižoval. Jsme přesvědčeni, že se o tento segment trhu postará mnoho mladších společností, které se v tomto odvětví objevily.

Jmenování nového a dobře vyškoleného personálu investice do nemovitostí a vozidel je klíčem k růstu CreAtive v IT průmyslu v Zimbabwe.

O společnosti Axiz Workgroup

Společnost AxizWorkgroup je cílený distributor IT infrastruktury s přidanou hodnotou. Vznikla v dubnu 2011, kdy společnosti Axiz (přední distributor hardwaru) a Workgroup (silný distributor softwaru) spojily své síly, aby uplatnily své odborné znalosti a praktické zkušenosti na africkém trhu.

Stoprocentním vlastníkem dceřiné společnosti AxizWorkgroup je holding Pinnacle Holdings Group. Je vedena k tomu, aby silně přispěla ke skupinové vizi být nejrespektovanějším poskytovatelem ICT produktů a služeb na africkém kontinentě. „Společnost AxizWorkgroup si zakládá na vynikajících znalostech a snaží se poskytovat bezkonkurenční služby,“ řekl Craig Brunsden, marketingový ředitel AxizWorkgroup.