Kaspersky Lab posiluje český tým – novým manažerem eCommerce je Kamilo Tomáš

Praha, 2. května 2013 – Společnost Kaspersky Lab posílila tým v České republice. Do pozice eCommerce Manager CEE nastoupil Kamilo Tomáš. Bude zodpovídat za řízení a rozvoj online prodejních kanálů na 21 trzích střední a východní Evropy, včetně České republiky. (TZ)

Před nástupem do Kaspersky Lab pracoval Kamilo Tomáš několik let v Českých aeroliniích, kde jako Senior eCommerce Coordinator vedl oddělení eCommerce. Dohlížel zde mimo jiné na implementaci webové analytiky, integraci affiliate systému, vývoj mobilního webu nebo vývoj systémů pro porovnávače cen letenek. Před tím získal řadu zkušeností s online prodejem ve společnosti 123shop.cz jako projektový manažer a člen dozorčí rady. Vystudoval marketing a management na Australian College of Technology v Sydney.

Ve společnosti Kaspersky Lab bude mít Kamilo Tomáš mimo jiné na starosti rozvoj online distribuce, management lokálních zastoupení, implementaci a správu projektů souvisejících s online prodejem nebo optimalizaci současných eCommerce platforem.

“Rozvoj online prodejních kanálů v tak rozmanitém prostředí jakým je střední a východní Evropa je pro mě velkou výzvou. Těším se, že lokálním uživatelům budeme přinášet špičková řešení online zabezpečení,” řekl Kamilo Tomáš, nový eCommerce Manager Kaspersky Lab pro střední a východní Evropu.

„Česká republika je pro rozvoj podnikání Kaspersky Lab ve střední a východní Evropě strategickou zemí. Otevřením nové pozice posilujeme naši působnost v Česku i v celém regionu. Podnikání Kaspersky Lab je stejně jako trh se softwarem v regionu hodně rozvinutý a na tomto základě plně rozvíjíme i oba prodejní kanály – online i offline,“ dodal Andrej Slobodjanik, ředitel společnosti Kaspersky Lab pro střední a východní Evropu.

O společnosti Kaspersky Lab

Kaspersky Lab je největším soukromě vlastněným poskytovatelem koncových bezpečnostních řešení na světě. Společnost se řadí mezi čtyři největší prodejce bezpečnostních řešení pro koncové uživatele.* Již 15 let patří Kaspersky Lab mezi přední inovátory v oblasti informačních technologií a poskytuje efektivní digitální bezpečnostní řešení zákazníkům, malým a středním firmám i velkým podnikům. Aktuálně společnost působí v bezmála 200 zemích a oblastech a poskytuje ochranu více než 300 milionům uživatelů. Více informací o společnosti Kaspersky Lab najdete na www.kaspersky.cz.

*Společnost zařadil na čtvrté místo žebříček „IDC Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor, 2011“. Žebříček vyšel ve zprávě „IDC Worldwide IT Security Products 2012-2016 Forecast and 2011 Vendor Shares – December 2011“ a řadil poskytovatele software podle zisku z prodeje koncových bezpečnostních řešení v roce 2011.