Ness vyřešil pro T-Mobile bezpečné užívání mobilních zařízení jeho zaměstnanců

Praha – 24. září 2013 – Ness Technologies, Inc., globální poskytovatel komplexních řešení a business služeb v oblasti informačních technologií, úspěšně zavedl řešení pro správu mobilních zařízení u mobilního operátora T-Mobile Czech Republic. Nová platforma zajistí bezpečný provoz, vzdálený dohled a podporu smartphonů a tabletů zaměstnanců této společnosti, kteří tak mohou pro zákazníky pracovat rychleji a flexibilněji. Celkový rozsah systému MDM (mobile device management) pro více než 2 000 uživatelů je zatím největším nasazením obdobného systému v ČR. (TZ)

S rozvojem chytrých mobilních zařízení roste i důležitost zabezpečení mobilních firemních dokumentů, dat a aplikací. Ness na základě požadavků a potřeb společnosti T-Mobile dodal řešení společnosti MobileIron, která patří mezi technologické lídry v oblasti MDM. Řešení zajišťuje bezpečnost dat v mobilních zařízeních zaměstnanců a bezpečně řídí přístupy k firemní elektronické poště, aplikacím, dokumentům a datům.

„Naši zaměstnanci denně pracují s chytrými telefony a tablety s různými mobilními operačními systémy. Jako profesionálové v oblasti telekomunikací chtějí maximálně využívat všechny jejich výhody a nové technologické možnosti a zároveň je tak prezentovat i našim zákazníkům. My tento trend podporujeme, ale samozřejmě za dodržení určitých pravidel,“ říká Josef Rech, IT manažer společnosti T-Mobile Czech Republic.

Projekt zahrnoval implementaci řešení do infrastruktury firmy, koordinaci s dalšími dodavateli služeb pro T-Mobile, zajištění nasazení v mobilních zařízeních zaměstnanců i následnou podporu IT provozu a uživatelů.

„Vzdálenou správou mobilních zařízení a mobilní bezpečnosti se Ness zabývá už řadu let. Jako jedni z prvních na českém a slovenském trhu jsme začali úspěšně zavádět nástroje pro Mobile Device Management a mobilní bezpečnost,“ říká Jan Čaboun, Competence Manager ze segmentu Public & Communication společnosti Ness Technologies v ČR. „V případě T-Mobile jsme kromě všech požadovaných funkcí museli dodat takové řešení, které dokáže zajistit podporu nejen všem stávajícím, ale i novým mobilním platformám, které v budoucnu zaujmou významné místo na trhu. A jako vždy se snažíme, aby řešení bylo dobře provozovatelné a dostatečně uživatelsky přívětivé pro administrátory,“ dodává Čaboun.

V hodnocení systémů pro Mobile Device Management, které každoročně vydává výzkumná agentura Gartner, se MobileIron pravidelně umisťuje mezi nejlepšími. Letos získal na prestižním světovém veletrhu GSMA Mobile World Congress první cenu Annual Global Mobile Awards za produkt MobileIron Version 5 v kategorii Best Enterprise Mobile Service.

O Ness Technologies

Společnost Ness Technologies je globálním partnerem v oblasti business procesů a technologií. Řešení a služby pokrývají všechny vertikály i procesy v podnikání jejích zákazníků od softwarového inženýrství, systémovou integraci, vývoj aplikací, poradenství a distribuci software. Své služby staví na dlouhodobě budovaných a ověřených kompetencích, včetně nabídky outsourcingu, near shore i off shore dodávek. Se 7000 zaměstnanci v pobočkách v Severní Americe, Evropě, Izraeli a Indii má Ness potřebnou sílu a invenci pro realizaci obchodních i technologických cílů svých zákazníků ve více než 20 zemích. Ness spojuje výhody globálního know-how a místních odborných i obchodních znalostí. Na českém trhu patří k leaderům v oblasti business a IT služeb. Tým 600 odborníků v Praze, Brně a Ostravě je strukturován tak, aby byl vždy blízko zákazníkům a jejich potřebám. Více na http://www.ness.com/cz/