NFC platby O2 a GE Money Bank umožní nahrát až tři platební karty do jednoho mobilu

Telefónica a GE Money Bank přichází s další novinkou na poli NFC technologií. Klienti GE Money Bank si nyní mohou nahrát do svých chytrých telefonů platební kartu, aniž by museli čekat na fyzické doručení novéSIM karty do své poštovní schránky. (TZ)

“Zákazníci, kteří mají o službu zájem, mohou zajít na libovolnou značkovou prodejnu O2 a vyměnit si stávající SIM kartu za novou, která podporuje NFC. Potom už stačí jen zadat požadavek ve své bance a druhý den od podpisu smlouvy v GE Money Bank mohou začít používat mobilní telefon k bezkontaktním platbám,” říká Jiří Vítek, šéf pro NFC a finanční služby ve společnosti Telefónica Czech Republic,

Tento komfort je pro klienty k dispozici díky řešení Over the Air, které umožňuje v rámci sítě O2 nahrát platební kartu kdykoli a odkudkoli přímo na SIM kartu.

“Toto řešení, které jsme společně s Telefónikou vytvořili, navíc našim klientům umožní, aby na jediné SIM kartě mohli využívat až tři platební karty současně. Placení jsme tak znovu posunuli o krok blíže mobilní budoucnosti,” vysvětluje inovační leader GE Money Bank Ondřej Hájek.

Zájem o moderní platební metody stále roste. Karty v mobilu i platební nálepky, které fungují na stejné NFC technologii, využívá již více než 20 000 klientů GE Money Bank. Majitelé bezkontaktních karet a karet v mobilu navíc přestávají používat hotovost a i drobné výdaje hradí čím dál častěji bezkontaktně. Průměrná výše jedné NFC platby mobilem činí 294 Kč, naopak u klasických kontaktních debetních karet dosahuje částka 757 Kč.

Jak vše funguje?

Platební karta v mobilu funguje pouze s NFC SIM kartou, která obsahuje bezpečné úložiště dat (tzv. secure element) pro NFC aplikace. Právě sem jsou následně ukládána data o platební kartě. Aby platební karta fungovala, musí být pro daný model telefonu dostupná platební aplikace (wallet). Bezkontaktní platba probíhá přiložením telefonu k platebnímu terminálu. V případě platby nad 500 Kč je třeba zadat ještě PINkód do terminálu (v případě MasterCard) nebo přímo do mobilního telefonu (při použití karty Visa). Přehled o uskutečněných transakcích získá klient přímo v aplikaci telefonu.

NFC platby na osmi modelech

Bezkontaktní platební transakce pomocí technologie NFC mohou zákazníci O2 a GE Money Bank využívat již na osmi modelech telefonů. Službu podporuje dvojice modelů Sony (Xperia Z a Xperia SP) a šestice telefonů Samsung (Galaxy Note II, S III, S III mini, Ace 2, S4 a S4 mini).

Bližší informace o bezpečném placení pomocí karet v mobilu najdete na webu www.kartavmobilu.cz

O společnosti Telefónica Czech Republic

Telefónica Czech Republic je předním integrovaným telekomunikačním operátorem na českém trhu. V současnosti provozuje téměř osm milionů mobilních a pevných linek, což z ní činí jednoho z vedoucích poskytovatelů plně konvergentních služeb na světě. Nabízí nejucelenější nabídku hlasových a datových služeb v České republice. Mimořádnou pozornost věnuje využití růstového potenciálu především v datové a internetové oblasti. Společnost provozuje nejrozsáhlejší pevnou a mobilní síť včetně sítí 3. generace – datovou síť CDMA a síť UMTS, která umožňuje přenos dat, hlasu, obrazu a videa. Jak první operátor v České Republice spustila LTE (Long Term Evolution), síť 4. generace mobilní komunikace, která umožňuje nejrychlejší mobilní internet současnosti. Telefónica Czech Republic je také předním poskytovatelem ICT služeb v zemi.

O společnosti Telefónica

Společnost Telefónica je z hlediska tržní kapitalizace jednou z největších telekomunikačních firem na světě. Své obchodní aktivity zaměřuje především na služby pevné a mobilní telefonie, přičemž za klíčový nástroj k rozvoji obojího považuje širokopásmové připojení. Společnost ve významném rozsahu působí celkem v 25 zemích světa a počet jejích zákazníků dosahuje 312 milionů. Její zastoupení se soustřeďuje na Španělsko, Evropu a země Latinské Ameriky, kde realizuje svou růstovou strategii. Telefónica je 100% soukromá společnost, akcie společnosti jsou kotované na burze v Madridu a dalších burzách a dělí se o ně více než 1,5 miliónu přímých akcionářů.