Veselé SEO Vánoce aneb Ježíšek určitě pochází z Vysočiny

Praha 19. prosince 2013 — Říkává se, že Google o nás ví všechno, dokonce i to, co ani my sami nevíme. Či dokonce ani netušíme. A blížící se Vánoce jsou dobrým důvodem k tomu, podívat se, co vlastně zjistíme o vánocích právě z Google. Než se ale pustíme do jednotlivých zjištění, musíme varovat. Dále čtěte jenom na vlastní nebezpečí a pamatujte, že jde jen a pouze o vyjádření kolektivních pohledů lidí, kteří vyhledávají na Internetu. (TZ)

S čím jsou ve vyhledávání nejvíce spojeny Vánoce? Samozřejmě s dárkem či dárky, ale také vánočními dekoracemi, přáními, tradicemi, tipy, vystřihovánkami. A pochopitelně i vánočními recepty.

Jaké Vánoce bychom asi nejraději měli? Samozřejmě veselé, ale také třeba české či staročeské, ale zajímáme se i o vánoce pravoslavné. A kde bychom je nejraději trávili? Soudě podle vyhledávání nejraději v Egyptě, na horách, u moře, v Rakousku, Brazílii, Číně a USA.

K Vánocům samozřejmě patří dárky a tady trochu zjištění z vyhledávače překvapí. Nejvíce se zajímáme o dárky originální a pro muže. Ale také netradiční, nejlepší, levné a luxusní.

Kde nejvíce hledají vánoce, vánoční a vánoční dárky? Na Vysočině. Možná to bude tím, že Ježíšek určitě právě odtamtud vyráží na vánoční cestu po Česku.

Mnohé o zvycích a potřebách samozřejmě prozrazuje i takzvaný našeptávač, tedy doporučení, která nám vyhledávače dávají, když napíšeme pouze část vyhledávaného textu.

Z našeptávače na Google pak víme, že vánoční jsou nejvíce trhy, ozdoby, cukroví a dárky.

Pokud se někdo vyhledávače ptá “co k vánocům”, tak nejčastěji hledá odpověď na to co pořídit příteli, muži a rok a půl starému dítěti.

Podobně je tomu u vánočních dárků, opět, paradoxně, jde hlavně o dárky pro muže a děti a teprve poté pro ženy a maminky. Vypadá to, že naše ženy a manželky jsou hlavně těmi, kdož konzultují vyhledávače při nákupu dárků. Ale možná to bude nějak zcela jinak.

Podobně to vypadá u “co koupit k vánocům”, nejčastěji jde o hledání v kombinaci se slovy rodičům, manželovi a tátovi.

Pokud snad máme nějaké vánoční pochybnosti a otázky, tak nejvíce se ptáme proč vánoční kapr, dárky a proč slavíme vánoce.

Nepostradatelná součást Vánoc, tedy stromeček, je nejvíce spojován s hledáním informací o ozdobách, stojánku a světýlek, A pochopitelně je hodně řešen umělý vánoční stromeček.

A protože zásadním momentem Vánoc je Štědrý den, tak i zde je dobré vědět, co nás v souvislosti s tímto dnem zajímá. Jde o slova nastal, ožralý, erben, kytice a xindl x. A při trošce snahy vás právě to poslední zavede k jednomu vánočnímu klipu s názvem Štědrý večer nastal.

Až tedy nastane Štědrý večer, tak si vzpomeňte na to všechno, co o nás vyhledávání na Internetu prozradilo. A protože to bude už brzy, tak bychom všem chtěli popřát Šťastné a veselé. Což je obvyklé přání, které paradoxně bylo v Google nejvíce vyhledáváno v prosinci 2011.

O společnosti Effectix.com

Effectix.com, s.r.o. zajišťuje pro rozsáhlé portfolio svých klientů služby v oblasti efektivního internetového marketingu. Od výroby webových stránek nebo internetových obchodů, přes SEO až po následnou propagaci a zviditelnění firem na Internetu. Poskytuje komplexní servis v internetové oblasti s jasným zaměřením na maximalizaci okamžitých prodejních výsledků. S nadstandardním klientským servisem pracuje pro malé, střední i velké firmy.