Nové Aktuálně.cz – více komfortu a kvalitního zpravodajství na mobilu, tabletu i PC

Praha 4. března, 2014 – Online zpravodajský deník Aktuálně.cz dnes vychází v nové uživatelsky komfortnější podobě. Nová verze přináší přehlednější strukturu hlavní stránky a pohodlné čtení na všech typech zařízení, včetně tabletu a mobilu, ve stejné kvalitě.  Čtenáři se díky zjednodušené navigaci dostanou rychleji k tomu, co hledají: ke zprávám, analýzám, komentářům, sportovním výsledkům či zábavě.  Titulní stránka věnuje větší prostor rychlým zprávám ze sociálních sítí redakce. Pozornost si zaslouží zavedení osvědčené diskusní platformy Disqus, kterou používá například CNN. Diskuse jsou dostupné z mobilu i tabletu a uživatelé mohou rychleji přispívat přes svůj účet na Facebooku, Twitteru nebo Google+. Kromě toho jsou pro čtenáře připraveny nové testy a kvízy, taktéž propojené se sociálními sítěmi. (TZ)

Aktuálně.cz završilo spuštěním nové verze důležitou etapu ve vývoji zcela nové publikační platformy
a redakčního systému. Ty identifikují, zda uživatel přichází na stránky ze svého počítače, mobilu či tabletu a automaticky přizpůsobují obsah tomuto zařízení.

„Přechod na nový publikační systém, jehož vývoji se naše IT oddělení věnovalo v posledních dvou letech, je pro nás strategickým krokem, který nám umožní být s našimi čtenáři naplno, ať už jsou doma, v práci nebo na cestách. Redakci dává šanci věnovat se čistě tvorbě obsahu,“ říká šéfredaktor Aktuálně.cz Pavel Tomášek.

Nová grafická podoba webu zohledňuje poslední trendy v používání zpravodajských webů
a sjednocuje jednotlivé obsahové části Aktuálně.cz.

„Významně jsme zjednodušili základní strukturu, která nově člení Aktuálně.cz do pěti částí: Zprávy, Insider, Názory, Magazín a Sport. Chceme jimi obsloužit co nejširší skupinu čtenářů, přičemž naším hlavním cílem zůstává zajistit jim rychlou cestu ke zprávám o všem skutečně podstatném, co se právě děje, ať už je to doma, ve světě nebo v ekonomice,“ vysvětluje Pavel Tomášek.

„Proměna Aktuálně.cz bude v nejbližších měsících pokračovat přidáním nových nástrojů, které ještě více vtáhnou návštěvníky našeho deníku do aktuálního dění,“ doplňuje Pavel Tomášek.

Provozovatelem online deníku Aktuálně.cz je společnost Centrum Holdings s.r.o., která je dceřinou společností vydavatelství Economia a.s.