Lidovky.cz měly rekordní nárůst návštěvnosti díky aplikaci ke komunálním volbám

Server Lidovky.cz měl podle aktuálního měření NetMonitoru (říjen 2014) oproti jiným serverům  rekordní měsíční nárůst na své mobilní verzi. Reálných uživatelů přišlo na mobilní web o 23 procent více než v září, počet shlédnutých stran (PV) narostl o 16 procent. Za nárůstem stojí především jednoduchá a přehledná aplikace ke komunálním volbám. (TZ)

„Čtenářům jsme umožnili, aby si předem na svém mobilu i počítači nastavili, z jaké obce chtějí sledovat výsledky. Stačil jeden klik a v reálném čase se jim načítala na hlavní stránku webu čísla z jejich obce, městyse či města,“ vysvětluje jednoduchou funkci aplikace projektový manažer serveru Lidovky.cz Jiří Špaček.

Podle říjnového NetMonitoru zaznamenaly mobilní Lidovky.cz největší skok právě v sobotu 11. října, kdy se v ČR konaly komunální a senátní volby. Oproti měření ze soboty 4. října byl celkový nárůst mobilních zobrazení (PV) o 125 procent a pro celé Lidovky.cz o 55 procent.

„Myslím, že jsme dobře odhadli, jak budou chtít čtenáři volební zpravodajství o víkendu sledovat. Nechtěli zapínat počítač, a tak jsme jim čísla naservírovali přehledně rovnou do mobilu. A také chtěli jako první znát výsledky z vlastní obce, kde žijí, nezajímaly je tolik celorepublikové souhrny jako u jiných voleb,“ doplňuje Radek Kedroň, vedoucí serveru Lidovky.cz.