Sticky Password představuje správce hesel zdarma pro všechna zařízení a přidává podporu biometriky

BRNO – 9. prosince, 2014 – Sticky Password dnes ohlašuje nejnovější verzi svého správce hesel. Mezi nejdůležitější vylepšení patří podpora biometriky a možnost synchronizace přes Wi-Fi síť. Tyto funkčnosti dávají uživatelům plnou kontrolu nad jejich hesly a dalšími osobními údaji. Sticky Password je nabízen ve verzích Premium a Free pro operační systémy Windows, Mac OS X, Android a iOS. (TZ)

Nově přidaná autentizace pomocí otisku prstu umožňuje majitelům chytrých telefonů a tabletů se zabudovanou čtečkou jednoduše odemykat jejich databázi hesel a vyhnout se tak opakovanému zadávání hlavního hesla.

K synchronizaci dat mezi zařízeními mohou nyní uživatelé Sticky Password použít zabezpečené servery nebo přenášet data přímo mezi zařízeními po Wi-Fi síti. Synchronizaci lze též zcela vypnout a mít data uložena pouze na zařízení. Data jsou samozřejmě vždy zabezpečena šifrovacím standardem AES-256. Synchronizace je dostupná pouze ve verzi Premium.

Sticky Password též přináší zajímavé změny v licenční politice: Sticky Password Free nyní umožňuje spravovat neomezený počet účtů na všech platformách. Verze Premium je k dispozici i v podobě doživotní licence pro všechna zařízení bez časového omezení, včetně všech budoucích aktualizací.

Zákazníci, kteří si zakoupili některou z předcházejících verzí obdrží upgrade na novou časově neomezenou Premium verzi zcela zdarma. Navíc jako dárek dostanou 3 roční licence pro přátele či rodinu.

“Ochrana osobních údajů na internetu je stále větším problémem a my věříme, že bezpečné a pohodlné řešení by mělo být dostupné každému,” řekl Petr Bílek, ředitel Sticky Password. “Řada uživatelů internetu navíc nedůvěřuje cloudovým úložištím. I pro ně máme užitečnou alternativu. Chceme dát každému možnost volby.”

O Sticky Password

Sticky Password je software pro tvorbu a správu hesel vyvíjený již od roku 2001. Jeho cílem je zjednodušení práce uživatelům internetu a zároveň zvýšení zabezpečení jejich dat. Program Sticky Password dále umožňuje automatické přihlašování k webovým a aplikačním účtům, vyplňování formulářů jediným kliknutím či bezpečné uchovávání osobních dat. Technologii Sticky Password využívají v rámci svých komplexních bezpečnostních řešení takové špičky oboru, jako je například Kaspersky Lab. Software je dostupný na www.stickypassword.com.