HP představilo nové firemní mobilní počítače

PRAHA, 16. února 2015 — HP představilo osm nových mobilních přístrojů, které přinášejí inovace do stávající podoby typického firemního počítačového pracoviště a zvyšují pracovní produktivitu. Uvedena byla rovněž nová kolekce počítačového příslušenství. (TZ)

Všechny novinky – tablety a hybridní počítače s operačním systémem Microsoft Windows, i tablety s operačním systémem Google Android – jsou vybaveny vestavěnými bezpečnostními funkcemi, které lze přizpůsobit individuálním požadavkům specifických firemních prostředí s důrazem na vysokou úroveň mobility. Mezi novinky patří:

  • Tablety HP Pro Slate 8 a HP Pro Slate 12 založené na operačním systému Android. Vynikající odezvu systému zajišťují procesory Qualcomm Snapdragon řady 800, o zobrazení obsahu se stará 8″, resp. 12″ displej s poměrem stran 4:3, který usnadňuje práci s firemními dokumenty a aplikacemi. Tělo tabletů je tenké necelých 8 mm a důraz na mobilitu umocňuje i baterie s výdrží po celý pracovní den. Oba tablety podporují širokou škálu příslušenství prostřednictvím konektoru HP Zero Force. Model Pro Slate 8 je navíc jedním z prvních mobilních zařízení, používajících dosud nejodolnější krycí sklo Gorilla Glass 4 společnosti Corning.
    • Součástí balení obou tabletů je HP Duet Pen, první digitální pero určené pro platformu Qualcomm Snapdragon. Toto pero je součástí příslušenství HP Blended Reality Ecosystem, navrženého ke zvýšení produktivity zaměstnanců a snadnému sdílení dokumentů.
  • Hybridní počítač HP Elite x2 1011 G1 s 11,6″ displejem, založený na operačním systému Windows 8 Pro. Nabízí dva provozní režimy – tablet a notebook specifikace ultrabook, i zvýšenou odolnost vyhovující armádním standardům. Nechybí ani široká škála příslušenství, jako např. unikátní možnost bezdrátového dokování WiGig, vyvinutého ve spolupráci s Intelem, kryt s lehkou cestovní klávesnicí či volitelné pero Wacom.
  • Tablet HP Pro Tablet 408 G1 je cenově dostupný mobilní přístroj s 9 mm tloušťkou, 8″ displejem a operačním systémem Windows 8 Pro. Jeho klíčovými hardwarovými parametry jsou procesory Intel Atom, až 64 GB úložné kapacity, port micro-HDMI a 8MPx fotoaparát s bleskem. Stejně jako u předchozích modelů lze využít široké škály mobilního příslušenství.
  • Tablet HP ElitePad 1000 G2 Healthcare byl navržen především pro používání ve zdravotnických zařízeních. Odolné a lehké zařízení obsahuje antibakteriální povrchovou úpravu, lze jej snadno čistit a splňuje specifikaci IP 54. Díky 2D čtečce čárového kódu dokáže ověřit identitu zdravotnického personálu a pacientů, či snadno pracovat např. s databází léků.
  • Tablet HP ElitePad 1000 G2 Rugged je ideální nástroj zejména pro terénní pracovníky. Splňuje certifikaci IP 65, která požaduje odolnost proti vodě a prachu, a vyhověl rovněž testování v rámci armádního standardu MIL-STD 810. Snadný přístup k informacím zajistí 2D čtečka čárového kódu. Na jedno nabití dokáže tablet pracovat až 20 hodin.
  • Typicky do školských zařízení byly navrženy tablety HP Pro Tablet 10 EE s Windows a HP Pro Slate 10 EE s Androidem. Oba jsou založeny na procesorech Intel Atom a mají vodě i prachu odolnou konstrukci splňující certifikaci IP-52. Obsahují mj. také šachtu pro volitelný stylus či možnost využívat kabelovou klávesnici.
    • HP poskytuje školám i řadu dalších užitečných řešení, jako např. výukové nástroje a IT zdroje HP School Pack či software HP Classroom Manager, který slouží ke správě a kontrole výukových zařízení studentů v učebnách.
  • Zcela nové pouzdro HP Retail Case pro ElitePad nabízí prodejcům robustní, univerzální a mobilní POS řešení se dvěma kolébkami pro montáž platebních terminálů a možností dokování ke stávajícím POS zařízením. Pouzdro zahrnuje i ruční a ramenní popruhy pro pohodlnější manipulaci např. ve skladech.
    • Pouzdro HP Retail Case for ElitePad rovněž umožňuje prodejcům fyzické připojení mobilních platebních terminálů (PED či stanic s PIN vstupem) pro výrazné rozšíření podporovaných výrobců a platebních metod.

Ceny a dostupnost

  • HP Pro Slate 8 je již v prodeji za doporučenou cenu od 14 490 Kč / 519 eur s DPH.
  • HP Pro Slate 12 je již v prodeji za doporučenou cenu od 17 490 Kč / 629 eur s DPH.
  • HP Elite x2 1011 G1 je již v prodeji za doporučenou cenu od 36 690 Kč / 1 319 eur s DPH.
  • HP Pro Tablet 408 G1 je již v prodeji za doporučenou cenu od 10 490 Kč / 379 eur s DPH.
  • HP Pro Slate 10 EE je již v prodeji za doporučenou cenu od 8 890 Kč / 319 eur s DPH.
  • HP Pro Tablet 10 EE je již v prodeji za doporučenou cenu od 10 790 Kč / 389 eur s DPH.
  • HP ElitePad 1000 G2 v edici Healthcare Tablet, Rugged Tablet a HP Retail Case budou k dispozici na zakázku.

Více informací o mobilních produktech a řešeních HP pro firemní prostředí lze najít na webových stránkách www.hp.com/businessmobility a www.hp.com/newstyleit.

O internetovém obchodu HPmarket.cz

Originální internetový obchod HPmarket.cz se úzce specializuje na nabídku počítačů notebooků, tiskáren a originálního příslušenství z produkce Hewlett-Packard. Již od roku 2001 zastává významné místo na českém trhu a pomáhá zákazníkům s výběrem nejlepších HP produktů pro rozmanité potřeby každého z nich. E-shop HPmarket.cz je provozován společností E LINKX ve spolupráci s HP a oficiálními HP distributory na českém trhu.