Inovace HP přináší do moderní kanceláře převratnou technologii tisku

PRAHA, 13. dubna 2015 — Společnost HP představila přepracovanou řadu tiskáren LaserJet pro vyšší efektivitu tisku ve firmách. Díky novým originálním tonerovým náplním využívajícím technologii JetIntelligence a nejnovější složení toneru spotřebují tiskárny HP LaserJet až o 53 % méně energie, jsou až o 40 % menší a probuzení z režimu spánku i tisk (v běžném i duplexním režimu) jim zabere jen zlomek času v porovnání s předchozí generací.(1, 2) (TZ)

Nová řada tiskáren představuje nejvýznamnější inovaci v rodině HP LaserJet od uvedení prvního modelu v roce 1984.

Více stránek, vyšší výkon, lepší ochrana

S originálními tonerovými náplněmi HP s technologií JetIntelligence lze vytisknout až o 33 % více stránek v profesionální kvalitě(2) a využívat inovativní technologii odhalování padělků.

Díky svému odolnému obalu a měkkému jádru poskytují tonery ColorSphere tři konzistentně kvalitní výsledky profesionálního tisku a jsou speciálně navrženy tak, aby mohly držet krok s nejvýkonnějšími tiskárnami HP LaserJet a multifunkčními zařízeními. I přes odolnější obal se nové měkké jádro toneru taví při mnohem nižší teplotě, proto jej není třeba tolik zahřívat. Výsledkem je skokově vyšší výtěžnost kompaktnější a energeticky efektivnější tiskárny.

Tonerová náplň byla zásadně přepracována, aby pracovala mnohem lépe, než kdy dříve – s více vytištěnými stránkami a méně přestávkami. Technologie podporující maximální výtěžnost tisku umožňuje oproti předchozí generaci s jednou náplní vytisknout podstatně více stránek s nižším vnitřním opotřebením. Nová technologie měření obsahu toneru navíc inteligentně předpovídá úroveň toneru a pomáhá tak IT manažerům vytěžit z každé náplně maximum.

Díky nové technologii pro boj proti podvodům, vestavěné do každé tonerové náplně JetIntelligence, jsou nyní zákazníci lépe chráněni, snadněji odhalí padělané náplně, zajistí vynucování svých vlastních pravidel proti krádežím v rámci celé kanceláře a lepší kontrolu standardu nákladů i kvality tisku. Nový způsob automatického odpečetění navíc přináší dosud nejsnazší instalaci tonerových náplní.

Při prevenci před neautorizovaným přístupem k důvěrným tiskovým úlohám a snižování odpadu z chybně vytištěných úloh pomáhá technologie HP JetAdvantage Private Print.(3) Každá tisková úloha je bezpečně uložena v cloudu, dokud se uživatel nepřihlásí a nevyžádá si úlohu z tiskárny. HP JetAdvantage Private Print rovněž podporuje čtečku karet HP Common Card Reader pro rychlé ověření uživatelů, stejně jako mobilní aplikaci pro pohodlnou tiskovou správu a tisk z tabletů či smartphonů s iOS a Androidem.

Nové tiskárny HP Color LaserJet – Kompaktnější, rychlejší a chytřejší

Nové tiskárny HP LaserJet a multifunkční zařízení nabízejí menší rozměry, jednodušší instalaci i nastavení a také začnou při přechodu z režimu spánku tisknout až o 40 % rychleji v porovnání s konkurenčními tiskárnami.(1) Nová produktová řada zahrnuje:

  • HP Color LaserJet Pro M252 – kompaktní a energeticky efektivní tiskárna s rozměry až o 33 % menšími, než srovnatelná konkurenční zařízení. Je navržena pro plnění potřeb malých pracovních týmů, kterým usnadňuje práci svými možnostmi mobilního tisku a nejrychlejším vytištěním první stránky ve své třídě.(1)
  • HP Color LaserJet Pro MFP M277 – nejmenší laserové multifunkční zařízení nabízí nejrychlejší oboustranný tisk ve své třídě.(1) Díky bohaté nabídce funkcí pro vyšší produktivitu dokáže urychlit práci a pokrýt tiskové potřeby rostoucích pracovních týmů.
  • HP Color LaserJet Enterprise M552 a M553 – ideální tiskové zařízení pro větší pracovní skupiny s 5 až 15 uživateli, kteří vytisknou až 6 000 stránek měsíčně. Tyto tiskárny pomáhají šetřit čas i peníze díky tomu, že při vysoké rychlosti tisku dosahují nejnižší spotřeby energie a nejrychlejšího oboustranného tisku ve své třídě.(1) Jako první tiskárny navíc podporují technologii Google Cloud Print 2.0, nový standard místního tisku pro Chromebooky a aplikace pro Chrome OS.

Ceny a dostupnost

Další informace o originálních tonerech HP s technologií JetIntelligence a tiskárnách HP LaserJet jsou k dispozici na webových stránkách www.hpmarket.cz/jetinteligence a www.hp.com/go/NewLaserJets.

O internetovém obchodu HPmarket.cz

Originální internetový obchod HPmarket.cz se úzce specializuje na nabídku počítačů notebooků, tiskáren a originálního příslušenství z produkce Hewlett-Packard. Již od roku 2001 zastává významné místo na českém trhu a pomáhá zákazníkům s výběrem nejlepších HP produktů pro rozmanité potřeby každého z nich. E-shop HPmarket.cz je provozován společností E LINKX ve spolupráci s HP a oficiálními HP distributory na českém trhu.

  1. Založeno na interním testování předchozí generace dokončeném v lednu 2015 nebo na publikovaných informacích, záleží na nastavení zařízení. Skutečné výsledky se mohou lišit. Rychlejší znamená nejrychleji vytištěná první stránka (FPOT – First Page Out Time). Pokud jde o energetickou efektivitu, je HP M252 o 15 %, HP M277 o 16 % a HP M553 o 53 % úspornější v porovnání s modely předchozí generace. Detaily jsou k dispozici na webu hp.com/go/LJclaims.
  2. Založeno na výtěžnosti tonerů pro HP 131A a 507A v porovnání s originálními tonerovými náplněmi HP 201X a 508X. Více informací lze najít na webu www.hp.com/go/learnaboutsupplies.
  3. HP JetAdvantage Private Print je dostupný pouze v Severní Americe a ve vybraných evropských zemích napříč mnoha tiskárnami a multifunkcemi HP. Tato funkce je k dispozici zdarma a vyžaduje připojení tiskárny k internetu a povolení webových služeb. Čtečka karet je k dispozici jako doplňkové vybavení pro vybraná zařízení HP s dotykovými displeji. Pro více informací a podrobnosti o kompatibilitě různých zařízení navštivte stránky hpjetadvantage.com.