ICT UNIE posílila o nové členy – společnosti DataSpring a Kabelovna Děčín Podmokly

Praha, 8. 6. 2015 – Do ICT UNIE, která sdružuje firmy z oboru informačních technologií a elektronických komunikací, vstoupili od června další dva noví členové. Jde o společnosti DataSpring a Kabelovna Děčín Podmokly. (TZ)

Obě společnosti se budou moci podílet na činnosti této respektované profesní organizace ICT průmyslu v České republice. Od svého založení v roce 2010 ICT UNIE aktivně přispívá k odstraňování bariér bránících rozvoji informačních a komunikačních technologií a usiluje o moderní výkon veřejné správy fungující efektivně ve prospěch občanů i podnikatelského sektoru.

„ICT UNIE v současné době zakládá další pracovní skupiny, které jsou zaměřeny např. na aktuální otázky kybernetické bezpečnosti či na problematiku datových center. Významným tématem je také výstavba sítí vysokorychlostního internetu za podpory evropských dotací ve výši 14 miliard korun. Věřím, že se noví členové, které tímto vítám ‚na palubě‘, zapojí do aktivit ať už těchto, nebo i ostatních expertních týmů fungujících v rámci naší organizace. Zároveň oběma společnostem přeji, aby členství v ICT UNII pro ně bylo jednoznačným přínosem,“ uvedl prezident ICT UNIE Svatoslav Novák.

DataSpring je mladou českou ICT firmou, která je členem silné finanční a investiční skupiny KKCG. Společnost působí na trhu již 5 let a poskytuje IT služby, jako například zálohování dat, Visual Analytics, poradenství v oblasti Business Intelligence anebo Digital Workplace. „Veškeré infrastrukturní služby poskytujeme v našich datových centrech v Praze a v Lužicích u Hodonína. To bylo spuštěno letos v dubnu a získalo certifikaci úrovně Tier III. Jsme flexibilní a inovativní firma, která jde cestou osobního přístupu k zákazníkům,“ říká Martin Smekal, generální ředitel společnosti DataSpring. „Díky ICT UNII se dostaneme blíže k aktuálním tématům, získáme také možnost aktivně se podílet na směrování českého trhu IT. Členstvím v ICT UNII se nám také otevírá široký prostor pro výměnu informací a zkušeností z trhu,“ dodává Smekal.

Kabelovna Děčín Podmokly patří již řadu let k předním evropským výrobcům kabelů. „Čerpáme z více než stoleté tradice a zároveň víme, jak důležitá je v našem oboru inovace. Na poli rychle se rozvíjejících technologií je spolupráce a reciproční inspirace všech zúčastněných nezbytná. Proto vítáme vstup do ICT UNIE a věříme ve vzájemný přínos všech stran,“ říká Pavel Hladký, Area Sales Manager společnosti Kabelovna Děčín Podmokly.

ICT UNIE sdružuje firmy z oboru informačních technologií a elektronických komunikací i další podnikatelské a vzdělávací subjekty. Cílem je zvýšit vnímání důležitosti zavádění a využívání moderních informačních technologií ve společnosti, včetně vytváření optimálních podmínek pro rozvoj veřejných sítí elektronických komunikací v České republice jako nezbytného předpokladu pro fungování informační společnosti. Ve svých aktivitách navazuje na činnost Sdružení pro informační společnost (SPIS) a Asociace provozovatelů veřejných telekomunikačních sítí (APVTS). Více na www.ictu.cz.

DataSpring je poskytovatelem služeb ICT infrastruktury a provozu IT řešení. Společnost byla založena v roce 2010 jako Centrum ICT služeb s.r.o, v roce 2014 změnila název na DataSpring s r.o. a prošla kompletním rebrandingem. DataSpring je specialistou na analýzu a zpracování dat. Poskytuje poradenství v oblasti Business Intelligence a využití dat a informací pro rozvoj. Více na www.dataspring.cz.

Kabelovna Děčín Podmokly se díky svým dlouholetým zkušenostem již tradičně řadí k renomovaným evropským výrobcům kabelů. Mohutnými investicemi z posledních let si firma získala postavení mezi nemnoha evropskými producenty, kteří disponují nejnovějšími technologiemi. Mezi hlavní produkty společnosti patří telekomunikační, signální, optické, sdělovací, instalační, spínací, datové, topné a speciální kabely. Více na www.kabelovna.cz.