AVG zavádí jednostránková pravidla ochrany soukromí a vyzývá k tomu i ostatní společnosti

AMSTERDAM – 14. září 2015 – AVG® Technologies N.V. (NYSE: AVG), společnost poskytující internetovou bezpečnost vice než 200 milionům aktivních uživatelů, oznámila zavedení Jednostránkových pravidel ochrany soukromí, ke kterým se zavázal výkonný ředitel AVG, Gary Kovacs, ve své prezentaci na konferenci Mobile World Congress (MWC) 2015. Nová pravidla soukromí AVG jsou již nyní k dispozici k nahlédnutí na http://www.avg.com/privacy a vstoupí v platnost o měsíc později, k 15. říjnu 2015.   (TZ)

Na MWC Gary Kovacs slíbil, že AVG vyvine jednoduchá pravidla ochrany soukromí, která na jediné stránce sdělí základní informace o tom, jaká data AVG sbírá a jak je využívá.  Vyzval ostatní společnosti v odvětví, aby udělali totéž a nabídly uživatelům stejnou transparentnost. Zavedení Jednostránkových pravidel ochrany soukromí potvrzuje závazek AVG podpořit důležité právo uživatelů na kontrolu nad tím, jak jsou jejich údaje využívány.

„Bez soukromí na internetu neexistuje bezpečnost a bez bezpečnosti nemůže existovat důvěra,” řekl Harvey Anderson, ředitel pro právní záležitosti společnosti AVG Technologies. „U nás v AVG si našich zákazníků vážíme a myslíme si, že by měli přesně vědět, jak využíváme jejich údaje. Z toho důvodu jsme upravili naše pravidla ochrany soukromí, aby byla jednodušší, jasnější a transparentnější – což je pouze další fáze kontinuálního zlepšování možností volby a kontroly pro uživatele AVG.”

Další informace o pravidlech ochrany soukromí AVG a produktech na ochranu soukromí:

 

 

  • Stáhněte si naše nové rozšíření pro Google Chrome, Crumble, které zabraňuje sledování napříč stránkami: http://avgclick.me/GetCrumble

 

###

O AVG Technologies (NYSE: AVG)

AVG je přední společností poskytující internetovou bezpečnost zařízením, datům i lidem prostřednictvím softwaru a služeb. Oceněné technologie AVG využívá každý měsíc přes 200 milionů aktivních uživatelů po celém světě. Portfolio AVG pro spotřebitele zajišťuje zabezpečení práce na internetu, optimalizace výkonu, ochrany soukromí a identity pro mobilní zařízení i stolní počítače. Portfolio divize AVG Business – šířené poskytovateli spravovaných služeb (MSP), prodejci s přidanou hodnotou (VAR) a prodejci –  nabízí správu, kontrolu a reporting IT, integrovanou bezpečnost a správu mobilních zařízení. Tyto a další služby mají za úkol firmám zjednodušovat a chránit jejich podnikání.

Všechny obchodní známky jsou majetkem jejich příslušných vlastníků.

www.avg.com