Multimediální dům MAFRA navštívila britská velvyslankyně Jan Thompson

Britská velvyslankyně Jan Thompson se setkala s členem představenstva mediální skupiny MAFRA Michalem Hanákem, šéfredaktorem deníku Mladá fronta DNES Jaroslavem Pleslem a ředitelem redakce Lidových novin Veselinem Vačkovem. V jejich doprovodu si pak prohlédla redakce MF DNES, LN a iDNES.cz. (TZ)

V pořadí osmá polistopadová britská velvyslankyně, která je v Česku od srpna 2013, se zajímala především o situaci na českém mediálním trhu, nové mediální projekty a o práci v jednotlivých  redakcích.

„Bylo pro mě velmi zajímavé navštívit mediální skupinu MAFRA, mluvit s talentovanými novináři a editory tištěných i digitálních médií a vidět je při jejich práci. Přeji skupině MAFRA vše nejlepší do jejich budoucích projektů,“ řekla po návštěvě britská velvyslankyně Jan Thompson.

„ Je pro nás vždy  přínosné vyměnit si aktuální poznatky o mediální scéně v jiných zemích a pro hosty je jistě zajímavé seznámit se s chodem redakcí a osobně se setkat nejen se šéfredaktory, ale i přímo s  novináři. Nedávno navštívil multimediální dům MAFRA např. americký velvyslanec Andrew Schapiro,“ dodává Miloslava Nováková, ředitelka Corporate Affairs mediální skupiny MAFRA.