Huawei Technologies novým členem ICT UNIE

Praha, 25. 1. 2016 – Členskou základnu ICT UNIE, která sdružuje firmy z oboru informačních technologií a elektronických komunikací, rozšířila od ledna letošního roku společnost Huawei Technologies Czech. (TZ)

ICT UNIE za více než pět let svého dosavadního fungování potvrdila svou životaschopnost, know-how i potenciál. Stala se všeobecně respektovanou platformou pro rozvoj ICT trhu v ČR a prosazování digitální ekonomiky. Připomínkovala řadu legislativních návrhů i klíčových vládních či resortních materiálů a vytvořila vlastní strategické dokumenty. Je partnerem různých státních institucí a úřadů například v oblasti elektronických komunikací nebo elektronizace veřejné správy.

„Jsme rádi, že do ICT UNIE vstupují další firmy, které přinášejí vlastní zkušenosti a odbornost. Jedním z hlavních úkolů roku 2016 bude podobně jako loni rozvoj přístupových sítí nové generace a tedy i masivnější rozšíření vysokorychlostního internetu pro domácnosti i firmy v Česku. Právě v této oblasti disponuje společnost Huawei Technologies rozsáhlými kompetencemi a její členství v naší organizaci bude nepochybně přínosem,“ prohlásil Svatoslav Novák, prezident ICT UNIE.

„Pro Huawei Technologies je velkou poctou stát se členem ICT UNIE. Cítíme, že nyní jako součást komunity informačních a komunikačních technologií v České republice můžeme plně využít svůj potenciál k rozvoji tohoto odvětví a přispět ke zlepšení v ICT oblasti. Děkujeme za přijetí do této vynikající společnosti a těšíme se na skvělou spolupráci,“ uvedl Radoslaw Kedzia, generální ředitel Huawei Technologies Czech.

ICT UNIE sdružuje firmy z oboru informačních technologií a elektronických komunikací i další podnikatelské a vzdělávací subjekty. Cílem je zvýšit vnímání důležitosti zavádění a využívání moderních informačních technologií ve společnosti, včetně vytváření optimálních podmínek pro rozvoj veřejných sítí elektronických komunikací v České republice jako nezbytného předpokladu pro fungování informační společnosti. Ve svých aktivitách navazuje na činnost Sdružení pro informační společnost (SPIS) a Asociace provozovatelů veřejných telekomunikačních sítí (APVTS). Podrobnější informace na www.ictu.cz.

Huawei je předním světovým dodavatelem řešení v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Cílem společnosti je budovat lépe propojený svět, působit jako zodpovědná společnost, inovátor informační společnosti a spoluprací přispívat k rozvoji celého průmyslu. 170 000 zaměstnanců Huawei po celém světě vytváří maximální hodnotu pro telekomunikační operátory, podniky a koncové spotřebitele. Inovativní ICT řešení, produkty a služby Huawei se používají ve více než 170 zemích a regionech a slouží více než třetině světové populace. V České republice působí Huawei od roku 2004, zaměstnává zde 400 lidí, a za tu dobu se stala klíčovým partnerem operátorů O2, T-Mobile i Vodafone v oblastech mobilní infrastruktury, širokopásmových optických i přístupových sítí, inteligentních sítí nové generace i profesionálních služeb včetně outsourcingu provozu a výstavby sítě. Podrobnější informace na www.huawei.com/cz.