Ericsson přichází s licenční platformou pro průmyslové patenty k IoT

Ericsson přichází iniciativou pro urychlení vývoje internetu věcí (IoT). Pro výrobce zařízení (od aut až po zavlažovací senzory) vytvoří platformu, kde budou moci snadno získat licence k již vyvinutým technologiím. Tato platforma bude provozována nezávislou společností a bude založena na modelu sdílení příjmů participujících firem. Udělení licence pak proběhne vždy jménem všech držitelů patentu, s cílem zjednodušit přístup ke standardizovaným technologiím. (TZ)

Pro společnost Ericsson se jedná o další pokračováním obchodní strategie v oblasti práv k duševnímu vlastnictví a licencování (IPR & Licencing), která má za cíl zajištění návratnosti investic do výzkumu a vývoje.

Cílem platformy je vytvořit fungující a efektivní trh pro podnikové potřeby licencování technologií s jednotnou platbou pro různé vertikály, která bude reflektovat, jaké komunikační technologie bude zařízení využívat.

Firmy tak do svých obchodních modelů mohou začlenit roky výzkumu, vývoje a inovací tím, že získají snadný přístup k základním technologiím a využijí výhody globální sítě. Lze tak významně zkrátit dobu uvedení nových produktů na trh a dříve dosáhnout vytyčených výsledků.

Novou platformu bude řídit Kasim Alfalahi, který v současné době zajišťuje ve společnosti Ericsson vedení oddělení IPR & Licencing. „Ohledně uvedení nové platformy diskutujeme s klíčovými hráči na trhu. Tato platforma je závazkem Ericssonu, ale i mým osobním závazkem k zajištění fungujícího řešení prospěšného pro všechny části ekosystému,“ říká Alfalahi.

Podle posledního vydání studie Ericsson Mobility Report se do roku 2021 očekává 28 miliard připojených zařízení, přičemž 15 miliard z nich budou zařízení spotřební elektroniky a M2M (Machine to Machine).

Společnost Ericsson je také největším držitelem patentů pro mobilní komunikaci na světě s portfoliem více než 37 000 patentů a více než stovkou uzavřených licenčních smluv. Na trh také jako první uvedla řadu technologií, které jsou nyní každodenně používané v našich mobilních zařízeních – od lokalizačních aplikací, přes scrollování dotykové obrazovky až po bezproblémové volání mezi sítěmi.

PRO MÉDIA

Infografika ke stažení na následujících odkazech:

http://bit.ly/1NZtHXf

http://bit.ly/1PgEtMG

Více informací o patentech a licencích společnosti Ericsson ZDE.

Originální tisková zpráva v anglickém jazyce ZDE.

O SPOLEČNOSTI ERICSSON

Ericsson je předním mezinárodním dodavatelem telekomunikačních technologií a služeb. Prostřednictvím řešení fungujících v reálném čase vytváříme propojenou společnost, která nám všem umožňuje studovat, pracovat a svobodněji žít v trvale udržitelných společnostech po celém světě. Naši nabídku tvoří služby, software a infrastruktura informačních a komunikačních technologií určených telekomunikačním operátorům a jiným odvětvím. V současnosti se v sítích od Ericssonu uskutečňuje více než 40 % celosvětové mobilní komunikace a naše společnost zajišťuje servis sítí zákazníků s více než 2, 5 miliardami uživatelů. Působíme ve 180 zemích a zaměstnáváme více než 115 000 pracovníků. Ericsson byl založen v roce 1876 a sídlí ve Stockholmu ve Švédsku. V roce 2015 činily tržby naší společnosti 246, 9 miliardy švédských korun. Ericsson je zapsán na stockholmské burze NASDAQ OMX a newyorské burze NASDAQ.

www.ericsson.com
www.ericsson.com/news

www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson

https://www.facebook.com/ericssonceskarepublika

www.youtube.com/user/ericsson