Inkubátor Prague Startup Centre hlásí první stomiliónovou firmu

Inkubátor Prague Startup Centre hlásí první stomiliónovou firmu a další investice (TZ)

Prague Startup Centre, nový inkubátor hlavního města Prahy, přináší po měsíčním fungování svého programu první milionové investice do inkubovaných startupů BattSwap a Výhrostroj.

Zhruba před měsícem byl slavnostně otevřen nový inkubátor hlavního města Prahy, Prague Startup Centre, pod vedením Czech ICT Alliance. Jednou z klíčových aktivit na podporu podnikání je i vlastní inkubační program, který pomáhá osmi startupům nastartovat své podnikání. Začínajícím podnikatelům přináší nejen mentoring a poradenství, ale také jim asistuje v jednání s investory a potenciálními partnery.

Prvním velkým úspěchem je investice do startupu BattSwap, který nabízí nejrychlejší řešení výměny baterií v elektromobilech na světě. Ten investoři vloženou částkou ocenili na 100 milionů korun. „Investici použijeme pro optimalizaci technologie a získání dalších zákazníků zejména v USA. Pro BattSwap je skvělé, že nám důvěřují i investoři z České republiky,“ okomentoval Radek Janků, CEO BattSwap, investici. Prague Startup Centre byl v roli poradce, který připravil investorskou dokumentaci férovou pro obě strany.

Druhým úspěchem inkubátoru je investice do startupu Výhrostroj, nový nástroj online brand marketingu. Velký zájem o soutěživost české internetové populace přivádí na stránky partnerů desítky tisíc potenciálních zákazníků pro značky typu Festina, Restaurace u Modré Kachničky a zhruba 100 dalších. Výhrostroj jeho investice ocenila na 15 milionů korun. „Je skvělé, že jsme získali pozornost a důvěru jak investorů, tak partnerů, kteří s námi spolupracují opakovaně. Během své krátké působnosti jsme si totiž ověřili, že český národ je skutečně soutěživý. Získanou investici použijeme na rozšíření našeho týmu a hlavně na marketing.“

„Inkubační program Prague Startup Centre je otevřený pro potenciální zájemce po celý rok. Na stránkách www.PragueStartupCentre.cz je možné se snadno přihlásit vyplněním základních údajů o projektu i ve fázi pouhého nápadu,“ komentuje Michal Zálešák, zakladatel inkubátoru další příležitosti pro startupy v Praze. „Je skvělé vidět konkrétní úspěchy, které přišly v podstatě měsíc po otevření inkubátoru. Myšlenka, že Praha bude podporovat startupovou scénu byla očividně správná a já věřím, že projekty BattSwap a Výhrostroj jsou jen začátkem. Palác Adria je teď plný kreativních lidí se skvělými nápady a já z toho mám upřímnou radost,“ dodává Adriana Krnáčová, primátorka hlavního města Prahy k fungování Prague Startup Centre.