Komplexní online řešení Homebyme umožňuje 3D návrh domácnosti na míru

Společnost Dassault Systèmes představila 3D řešení Homebyme, které slouží k modelaci a spravování nejrůznějších návrhů domácností. Homebyme vychází z aplikací 3DVIA a nabízí komplexní interaktivní pohled s novými cloudovými službami. Umožňuje navržení vybavení domácností na míru, usnadnění renovace a úprav interiéru, zobrazení plánované změny v realistickém 3D prostředí a propojení zákazníků s odborníky na bydlení. (TZ)

Dnešní technologie spotřebitelům umožňují přizpůsobovat si na míru oděvy, šperky a další zboží. Virtuální aplikace Homebyme tyto možnosti vnáší i do sféry bydlení. Uživatelé si tak mohou prohlédnout online virtuální návrh svých úprav, ať jde o nábytek na míru, podlahy, stěny, dispoziční plány nebo výzdobu. Teprve poté si nakoupí vybavení, potřebné věci k renovaci nebo zadají konkrétní projekt odborníkovi. Nábytek lze filtrovat podle značky, druhu, barvy nebo materiálu. Místnosti pak lze zobrazovat při zvoleném osvětlení a vybírat různá pozadí. Homebyme nabízí i on-demand služby jako HD renderování nebo využití brýlí pro virtuální realitu.

Homebyme navíc dokáže propojit návrh jednotlivých zákazníků s širší komunitou firem, odborníků na bydlení a dalšími uživateli. Prodejci nábytku mohou na Homebyme snadno zveřejňovat obsah i nabízet specializovaná řešení založená na simulacích vytvořených zákazníky. Obchodníci s nemovitostmi mohou prezentovat modely virtuálních domů či bytů nebo náhledy prostor dříve, než jsou reálně postaveny. Architekti, interiéroví designéři a stavební firmy mohou se svými zákazníky napřímo spolupracovat na konkrétních projektech. Toto řešení v neposlední řadě umožňuje načerpat inspiraci pro svoje vlastní koncepty prostřednictvím online galerie projektů ostatních uživatelů a případně sdílet ten svůj.

Další informace o řešení Homebyme od společnosti Dassault Systèmes naleznete na www.homebyme.com/new-experience.

Dassault Systèmes

Dassault Systèmes – 3DEXPERIENCE Company – poskytuje firmám i jednotlivcům virtuální vizi projektů pro udržitelnou inovaci. Její špičková řešení mění způsob, jímž jsou navrhovány, vyráběny a podporovány nové výrobky. Portfolio nástrojů pro spolupráci, jež společnost nabízí, podporuje sociální inovaci a rozšiřuje možnosti, kterými může virtuální svět zlepšovat svět reálný. Společnost má přes 210 000 klientů ve více než 140 zemích světa a všech průmyslových odvětvích. Více informací najdete na www.3ds.com.