Red Bull X-Fighters nabídnou ještě detailnější sportovní statistiky díky modulu Intel Curie

Analýza dat v reálném čase přichází i do oblasti letních sportů. Na X-Fighters 2016 v Madridu spojí síly společnosti Intel a Red Bull Media House, aby fanouškům i závodníkům nabídly dosud nevídaně podrobné přehledy o sportovních výkonech dosažených během světoznámé freestyle motokrosové soutěže. (TZ)

Díky maličkému a energeticky nenáročnému zařízení založenému na modulu Intel® Curie™ budou okamžitě vědět, jak vysoké byly skoky jezdců, jaká byla jejich rychlost na konci nájezdové rampy, jak dlouho trval výskok nebo na jak dlouho ve vzduchu opustili závodníci svůj motocykl. Data shromážděná v reálném čase budou přenášena štábu v místě konání závodů (technologie založená na platformě Intel® Edison) a předána ke zpracování v reálném čase na miniaturních počítačích Intel® NUC (Next Unit of Computing). Ty budou fungovat jako server zpracovávající data do důležitých detailních statistik i přehledných, snadno pochopitelných a použitelných metrik.

Díky modulu založeném na Intel Curie, budou mít sportovci i jejich trenéři možnost získat v reálném čase také zpětnou vazbu. Spojení těchto dat s video záznamy, daty o výživě a spánku i dalšími údaji umožní sportovcům vytvořit ucelenější obraz o sportovních výkonech a rychleji přijmout opatření, díky kterým se výkonnost jezdců bude zlepšovat.

Fanouškům mohou tyto informace otevřít zcela nový pohled na jejich oblíbené sporty a také sportovce, kteří je provozují na vrcholové úrovni. Data také oživí televizní vysílání, stanice budou moci analyzovat výkony sportovců v širším kontextu a přivést tak fanoušky ke sportu blíže.

Průkopnické propojení technologií a sportu zažijí závody Red Bull X-Fighters v Madridu, které bude vysílat živě Red Bull TV 24.června od 22.00 SEČ. Red Bull TV je k dispozici na televizorech s připojením k internetu, herních konzolích, mobilních a dalších zařízeních.