Sony uvádí na trh nový prémiový objektiv FE 50mm F1.4 ZA

Nový ZEISS® Planar F 1.4 je základním světelným objektivem s ohniskem 50 mm, který nabízí vynikající rozlišení, vysoký kontrast a slibuje celkově výjimečný výkon (TZ)

Společnost Sony představila nový objektiv pro fullframe fotoaparáty Sony se systémem E-mount – Planar T* FE 50mm F1.4ZA (model SEL50F14Z).

Tento 50mm prémiový objektiv přináší perfektní světelnost F1,4 spolu se skvělým kontrastem a vynikajícím rozlišením, jimiž je značka ZEISS® proslavená. Zaručuje perfektní konzistenci těchto vlastností po celé ploše snímku, a to i na plně otevřenou clonu. Nejmodernější konstrukce optiky zahrnuje vysoce přesné asférické (Advanced Aspherical) a ED (Extra-low Dispersion) členy, které redukují sférickou a chromatickou aberaci, stejně jako vrstvu ZEISS® T* Coating, která minimalizuje záblesky v objektivu (flare), závoje (ghosting) a zaručuje tak čistotu a ostrost snímků, kterou je značka ZEISS® tak známá.

Maximální clonové číslo F1.4 u objektivu FE 50mm F1.4ZA je perfektní pro fotografování špatně osvětlených scén a portrétů, přičemž kruhová clona s 11 lamelami poskytuje jedinečný bokeh efekt (rozostření pozadí snímku). Objektiv je také vybaven kruhovým voličem pro změnu clonového čísla s možností tzv. clickless chodu pro plynulou změnu clonového čísla při nahrávání videa, přepínač AF/MF režimů, a to vše v designu odolném proti prachu a vlhkosti.

Nový objektiv je také vybaven motorem SSM (Super Sonic wave Motor), který s sebou přináší bleskurychlé, přesné a tiché ostření, což je zvlášť vhodné pro natáčení videa.

Nový objektiv FE 50mm F1.4 ZA se začne dovážet v červenci 2016.

O společnosti Sony

Sony Corporation je předním výrobcem v oblasti audio a video systémů, herních systémů, komunikací, zařízení a informačních technologií pro spotřebitelský segment i profesionální využití. Díky své nabídce hudby, videa, počítačových her, online zábavy a služeb má Sony pozici předního výrobce elektroniky a zábavního obsahu. Za fiskální rok končící 31. březnem 2016 společnost Sony vykázala roční obrat přibližně 72 miliard amerických dolarů. Globální webové stránky společnosti Sony: http://www.sony.net/