IDF 2016: Představena vize propojené reality

Intel Developer Forum (IDF) 2016 odstartovala dnes v San Francisku úvodní přednáškou generálního ředitele společnosti Intel Briana Krzaniche. Během ní představil vize společnosti o budoucnosti technologií, které zahrnují virtuální realitu, samořiditelné automobily, průmyslový internet a také zdůraznil důležitou roli vývojářů v jejich dosažení. Na pódiu i ve svém příspěvku na blogu také vysvětlil svou vizi pro propojenou realitu – nový způsob jak prožít interakce s fyzickým i virtuálním prostředím díky nové generaci technologií pro snímání a digitalizaci. (TZ)

“Propojená realita nabízí podstatně dynamičtější a přirozenější zážitky ve virtuálním světě než kdykoli předtím – a umožňuje zažít věci, které dosud v reálném světě možné nebyly,“ uvádí ve svém příspěvku Krzanich.

Záznam úvodní přednášky je k dispozici zde. Níže je uveden souhrn zpráv z prvního dne IDF 2016, novinky z dalších dní budou postupně doplňovány v press kitu.

Hlavní události prvního dne IDF 2016:

  • Intel představil Projekt Alloy. Řešení pro virtuální realitu „vše v jednom“ integruje výpočty i senzory přímo do headsetu a využívá při tom technologii Intel® RealSense™. Projekt Alloy bude nabízen jako otevřená hardwarová platforma v roce 2017. Více informací naleznete v krátké zprávě „Intel představuje Projekt Alloy“.
  • Oznámena byla spolupráce se společností Microsoft, která má přinést virtuální realitu na mainstreamová PC.
  • Představena byla nová platforma Intel® Joule™ pro internet věcí. Tato nová high-end výpočetní platforma je určena pro novou generaci chytrých přístrojů, kterým propůjčí obdobu lidských smyslů. Platforma je nyní k dispozici. Více informací naleznete v krátké zprávě.
  • Oznámena dostupnost dronu Yuneec Typhoon H s technologií Intel RealSense, Intel Platform Aero Compute Board a Intel Aero Platform Ready-to-Fly Drone. Více informací naleznete v příslušné krátké zprávě.
  • Oznámena vývojová deska Intel® Euclid™ Developer Kit pro výzkumné pracovníky, vynálezce a vývojáře v oblasti robotiky. Deska integruje schopnosti simulovat smysly, rozhraní pro konektivitu a výpočetní funkce do designu o velikosti čokoládové tyčinky. Zařízení dává vývojářům možnost rychle a snadno vytvářet aplikace s využitím technologie Intel RealSense. Více informací naleznete v krátké zprávě.
  • Intel Custom Foundry oznámila, že její 10nm platforma umožní přístup k fyzické IP ARM Artisan® a nabídne svým zákazníkům nejlepší „PPA“ (spotřeba, výkon, plocha) ve své třídě. Novinka umožní implementaci energeticky šetrných a vysoce výkonných designů pro aplikace v oblastech přenosných zařízení, internetu věcí i zařízení pro koncové zákazníky. Zane Ball, jeden z generálních manažerů Intel Custom Foundry, vysvětlil novinky na svém blogu a také přivítal LG Electronics jako zákazníka, který využije 10nm technologii Intel Custom Foundry.