Tým reportérů Blesk Zpráv vyráží do krajů debatovat s kandidáty na hejtmany. Živé vysílání nabídne každé úterý a čtvrtek na Blesk.cz

Blesk.cz nabídne v rámci volebního zpravodajství živě vysílané debaty s kandidáty na hejtmany ze všech krajů České republiky. Tým reportérů Blesk Zpráv bude v 90minutovém vysílání zpovídat lídry kandidátek, kteří mají šanci probojovat se do vedení krajů. (TZ)

V úterý 23. srpna odstartuje Blesk turné po republice, první debatu odvysílá z Mlýnské kolonády v Karlových Varech, odkud divákům a čtenářům představí výběr lídrů kandidátek, kteří mají podle preferencí největší šance na úspěch v krajských volbách. V Plzni pak nabídne přenos z pivovaru, v Olomouci ze skleníku Flory, v Ostravě z areálu Dolních Vítkovic.

„Blesk si jako médium drží ve většině krajů naprosto dominantní pozici. Celý tento volební projekt vnímáme jako možnost, jak našim čtenářům a uživatelům webu zprostředkovat v ucelené formě názory krajských politiků. Každý kraj se potýká s odlišnými problémy a voliči by měli znát lidi, kteří po volbách mohou ovlivňovat, ať pozitivně, či negativně, jejich každodenní život,“ vysvětluje šéfredaktor Blesku Radek Lain.

Redakce Blesk Zpráv si při výběru hostů pomáhá výzkumem, který pro Blesk exkluzivně vypracovává agentura Phoenix Research. Redakce pak do debaty pozve ty lídry, kteří v průzkumu budou mít větší než pětiprocentní podporu. „Počty hostů v debatě se tak budou kraj od kraje lišit, někde se probojovalo až osm kandidátů, jinde třeba pět,“ říká vedoucí Blesk Zpráv David Vaníček.

Přenosy budou moderovat reportéři z týmu Blesk Zpráv vždy ve dvojici. Politici budou debatovat o nejpalčivějších problémech regionu, dostanou prostor pokládat protikandidátům otázky. „Bude nás zajímat, jestli mají konkrétní řešení problémů, i to, jak okomentují některé skandály, které krajskou politikou hýbou,“ dodává jedna z moderátorek, Klára Brunclíková, která povede debaty z Ostravy a Olomouce.

Z každého přenosu pak redakce připraví ucelené profily účastníků debaty a tematické články, které, včetně záznamů všech přenosů, diváci najdou ve volebním speciálu Blesku na adrese: http://www.blesk.cz/volby-2016 a na portálu tv.blesk.cz.

Harmonogram předvolebního turné Blesk.cz

Úterý 23. 8. – Karlovy Vary 13:00

Čtvrtek 25. 8. – Plzeň 13:00

Úterý 30. 8. – České Budějovice 13:00

Čtvrtek 1. 9. – Jihlava 19:00

Úterý 6. 9. – Brno

Čtvrtek 8. 9. – Zlín

Úterý 13. 9. – Olomouc

Čtvrtek 15. 9. – Ostrava

Úterý 20. 9. – Ústí nad Labem

Čtvrtek 22. 9. – Liberec

Úterý 27. 9. – Hradec Králové

Čtvrtek 29. 9. – Pardubice

Úterý 4. 10. – Střední Čechy – Praha (redakce)

CZECH NEWS CENTER a. s. je nejsilnějším mediálním domem na českém trhu, který prostřednictvím svých produktů oslovuje téměř 3,5 miliónu čtenářů tisku a téměř 4,5 miliónu návštěvníků internetu. Desítky tisíc dalších využívají ostatní digitální produkty a aplikace CNC. Časopisy Reflex, Svět motorů a ABC získaly ocenění v soutěži Časopis roku 2015.

Mezi další úspěšné projekty patří BLESK mobil – nejsilnější virtuální operátor v zemi, BLESK peněženka – první dobíjecí platební karta v ČR, a BLESK energie – úsporný dodavatel plynu a elektřiny. Pod společností působí také tiskárny s názvem CZECH PRINT CENTER a.s.