Globus bude jako jediný nyní nabízet rychlé a snadné nakupování všude. Zákazníci si oblíbili Scan&Go ve velkém

Unikátní službu moderního nakupování Scan&Go rozšiřuje jako jediný Globus do všech svých hypermarketů. Pohodlně a rychle tak budou moci nakupovat zákazníci v Česku od 24. října. Zákazníci si dle dosavadního tříletého testování technologii oblíbili ve velkém. Nyní ji v každém hypermarketu, kde je již v běhu, využívají lidé 25 000 krát za měsíc, což je o třetinu více, než tomu bylo loni. Praxe totiž ukázala, že skutečně zkracuje dobu nákupu a šetří síly.    (TZ)

Hypermarkety Globus budou od konce října jako první a jediní nabízet bezplatnou službu  Scan&Go ve všech svých pobočkách. Technologie prošla úspěšně tříletým testováním, které ukázalo, že zákazníci přijali moderní styl nakupování doslova s nadšením a nalézají v něm hodně výhod. Ty shrnuje mluvčí hypermarketů Pavla Hobíková: „K největším výhodám patří úspora času a rychlé odbavení bez čekání. U pokladny není nutné znovu načítat jednotlivé položky nákupu a většina času se ušetří tím, že odpadá vykládání zboží na pokladní pás. Zákazník bere zboží do ruky jen dvakrát – když ho dává do vozíku a současně skenuje, a pak až ho ukládá do auta. Zboží může během nákupu ukládat také přímo do tašky, čímž se ušetří ještě jeden úkon.“ Poukazuje tak na to, že při klasickém způsobu nakupování vezme zákazník, společně s pokladní, každou položku do ruky celkem až pětkrát. Nehledě na to, že celkovou částku za nákup se zákazník dozví až u pokladny, přičemž další z výhod  Scan&Go je právě to, že o výši nákupu má přehled po celou jeho dobu.

Zákazníky baví praktičností i zrychlením

Mohlo by se zdát, že Scan&Go si oblíbili výhradně mladší zákazníci. To však není zcela pravda. Podle průzkumu Globusu se oblíbenost služby odvíjí častěji od velikosti plánovaného nákupu. To zpětně poukazuje právě na to, že si zákazníci ověřili, že je citelný rozdíl mezi klasickým nakupováním a tímto zjednodušeným. „Nicméně zaznamenáváme, že uživatelé, kteří si Scan&Go vyzkoušeli, pak pořizují i menší nákupy s touto technologií. V každém hypermarketu připadá na tuto novou technologii průměrně 25 tisíc nákupů za týden, což je velmi významný podíl z celku, a toto číslo stále stoupá,“ říká Pavla Hobíková s tím, že kde je pomyslný strop počtu nákupů tímto moderním stylem, nedokáže nikdo nyní odhadnout. Celkově totiž bude v patnácti Globusech od října Scan&Go ve velkém – k dispozici budou mít zákazníci 1 600 skenerů a 81 pokladen.

Lidé nezmizí

Zavedení moderní technologie Scan&Go do všech patnácti hypermarketů Globus neznamená pro zaměstnance propouštění. „U každé kasy Scan&Go je zákazníkům k dispozici poradce, který je schopen s technologií pomoci. To platí i pro pobočky, kde máme samoobslužné pokladny. Navíc je naším záměrem posílit i odborný personál uvnitř obchodů, který dokáže poradit při samotném nákupu. A samozřejmě běžné pokladny nezmizí, šikovné pokladní budou potřeba vždy,“ říká Pavla Hobíková.  

Vzít nákupní košík, skener Scan&Go do ruky a mít po celou dobu nákupu díky průběžnému načítání kódů přehled, kolik nákup stojí. Navíc přijít k pokladně s již načtenými položkami a bez vykládání zboží na pás okamžitě zaplatit. Celý nákup je velmi jednoduchý díky intuitivnímu ovládání skeneru i pokladen. První systém Scan&Go byl zaveden v roce 2013 v Globusu v Čakovicích. Loni pak byl vybaven skenery hypermarket v Praze na Zličíně a v Brně. Nyní je vybaveno skenery třináct hypermarketů, přičemž v měsíci říjnu završí Globus celkové pokrytí ve všech patnácti hypermarketech po celé ČR.

 

O společnosti / Poznámka pro editory:

Činnost rodinné společnosti Globus zahájil roku 1828 Franz Bruch otevřením obchodu s potravinami v sárském St. Wendelu. V současné době stojí v čele společnosti představitel již páté generace rodiny Bruchů – Thomas Bruch.

Na český trh vstoupil holding Globus v roce 1991 založením společnosti Globus Praha s.r.o. První český hypermarket byl otevřen 4. listopadu 1996 v Brně – Ivanovicích. V současné době se na území České republiky nachází 15 hypermarketů a 3 samostatné Baumarkty. Hypermarkety disponují kompletní vlastní výrobou v řeznictví, úplnou pekárenskou produkcí včetně cukrářství a vlastními restauracemi. Globus ČR je držitelem ocenění Obchodník roku 2012 v kategorii „Prodejce potravin“.

Více informací na www.globus.cz