IBM investuje 200 milionů dolarů do Watson Internetu věcí

Mnichov, Praha, 4. října 2016 – Společnost IBM (NYSE: IBM ) dnes oznámila, že investuje 200 milionů amerických dolarů do své globální centrály pro Watson Internet věcí (IoT) v Mnichově a do rozšiřování nových možností uplatnění platformy Blockchain. IBM také ohlásila řadu klientů, kteří pomocí technologií Watson internetu věcí mohou čerpat poznatky z miliard senzorů zabudovaných do strojů, automobilů, dronů, nebo jednotlivých částí vybavení. (TZ)

V současné době má IBM 6000 klientů, kteří globálně využívají Watson internet věcí  na služby. Centrála Watson internet věcí v Mnichově bude domovem pro vůbec první poznávací IoT průmyslové laboratoře, kde klienti a partneři mohou spolupracovat s více než tisícovkou expertů společnosti IBM na nejnáročnější výzvách ve svých oborech. .

Nové zakázky Watson internetu věcí zahrnují německou průmyslovou společnost Schaeffler, předního dodavatele světových automobilek. Schaeffler bude analyzovat obrovské množství dat z milionů senzorů a zařízení. Tato data mu pomohou být pružnější, aby se mohl rychleji rozhodovat a optimalizovat výkon svých zařízení.
Video.


Aerialtronics, nizozemský výrobce bezpilotních systémů letadel pro průmysl, oznámil první komerční drony, které budou využívat kognitivních výpočetních kapacit IBM Watson internetu věcí (IoT) platformy pro IBM Cloud. Aerialtronics drony budou použity ke sledování městské dopravy, kontrolu větrných turbín, ropných plošin a optimalizaci vysílačů mobilních operátorů. Aerialtronics drony bude možno nasadit ze země a prostřednictvím kamer s vysokým rozlišením a Watson vizuální analytici okamžitě získají kompletní přehled o tom, co vidí.

Video.

Thomas Jefferson University Hospital, která se nachází ve Philadelphii, spolupracuje s IBM na provozu kognitivních nemocničních pokojů, s možností hovořit, a komunikovat s reproduktory v pokoji, které jsou připojeny k IBM Watson IoT platformě. Pacienti mohou převzít kontrolu nad jejich pobytem v nemocnici a celkovou spokojeností s provozní osvětlením, žaluziemi a pod.

IBM také oznámila řadu nových nabídek ve prospěch zákazníků a vývojářů internetu věcí, včetně Watson internetu věcí a Blockchain, novou sadu IoT Security řešení a služeb.

Více informací o daném tématu se dozvíte zde.