Tech Data Europe buduje kompletní cloudový ekosystém pro partnery Microsoftu

Praha, 2. února 2017 – Tech Data Europe vytváří kompletní Microsoft cloudový ekosystém, který partnerům umožní poskytovat zákazníkům ucelený softwarový balík
s doplňkovými řešeními, a to rychle a efektivně prostřednictvím jediné integrované platformy. (TZ)

Všechna řešení Microsoft založená na cloudu, včetně Microsoft Office 365, Microsoft Azure
a Microsoft Enterprise Mobility + Security (EMS) jsou nyní k dispozici prostřednictvím Tech Data Cloud Solution Store díky firemní platformě StreamOne, a to jako součást programu Microsoft Cloud Solutions Provider (CSP). To znamená, že reselleři, VAR a MSP, mohou nabídnout celou řadu řešení a doplňkových služeb společnosti Microsoft skrze jediný webový portál. Platforma Tech Data jim také v rámci správy zákaznických účtů nabízí možnosti monitoringu a fakturace.

„Řešení Microsoftu jsou široce využívána ve většině organizací koncových uživatelů
a mnozí zákazníci nyní chtějí používat tyto aplikace v cloudu. Je proto důležité, aby reselleři uměli nabídnout kompletní služby,“ řekl Reza Honarmand, viceprezident divize Cloud v Tech Data Europe. „Zákazníci kromě toho potřebují efektivní možnosti správy a integrace aplikací
a jistotu, že jejich data jsou bezpečně a spolehlivě zálohována. Tech Data prostřednictvím Cloud Solution nabízí nejen kompletní sadu nástrojů Microsoft v rámci programu CSP, ale také celou řadu doplňkových řešení a služeb, které umožní resellerům VAR a MSP zvýšit hodnotu nabízených služeb a zlepšit jejich dlouhodobé obchodní plány.“

David Smith, viceprezident Microsoft Corp. pro Worldwide SMB, prohlásil: „Cloud nabízí obrovskou příležitost pro naše partnery a společné zákazníky. Partneři díky tomuto cloudovému ekosystému od Microsoftu svým zákazníkům jednoduše předají špičkové cloudové řešení.“

Tech Data kvůli dalšímu posílení portfolia služeb podepsala dohodu o celoevropském partnerství s následujícími čtyřmi předními poskytovateli doplňkových řešení a plánuje zpřístupnit další služby v průběhu příštích několika měsíců:

  • NetEnrich:  Světový lídr v oblasti správy cloudu, poskytující služby v Microsoft Azure a dalších pokročilých cloudových řešeních. Jeho produkty umožní partnerům poskytovat služby správy a provozu pro datová centra, sítě, jednotné komunikace, cloud a bezpečnostní operace.
  • Spanning od Dell EMC: Lídr v oblasti ochrany dat na báze SaaS. Poskytuje intuitivní
    a škálovatelné cloud-to-cloud služby zálohování a obnovy dat pro Office 365. Když faktory jako chyba uživatele, chyby v konfiguraci nebo škodlivé chování jako například ransomware způsobí smazání nebo poškození dat Office 365, Spanning umožní správcům a koncovým uživatelům data snadno obnovit a rychle pokračovat v další práci.
  • OneBizz: Integrované cloudové řešení pro firmy, zahrnující Microsoft ERP, CRM, výkonný software a zjednodušující používání Microsoft Dynamics nebo Office 365. Reselleři pak díky tomu svým zákazníkům jednoduše nabídnou plně integrované firemní řešení.
  • Mandarine: Přední poskytovatel online školení s instruktorem pro produkty jako Microsoft Office 365. Využívá inovativní virtuální nástroje pro nastavení školení pro velké počty zaměstnanců.

Všechny uvedené služby společnosti Microsoft jsou českým zákazníkům již dostupné a služby třetích stran (NetEnrich, Dell EMC, atd.) budou postupně zpřístupňovány.

O společnosti Tech Data Distribution

Firma Tech Data Distribution, s.r.o., je přední distributor výpočetní a komunikační techniky, digitální spotřební elektroniky a software pro český a slovenský trh. Společnost byla založena v polovině roku 1991 v Praze pod názvem Expert & Partner. V dubnu 1993 se stala součástí celoevropské distribuční sítě Computer 2000, vlastněné od roku 1999 americkou distribuční firmou Tech Data Corporation. V distribuční nabídce Tech Data Distribution naleznete produkty nejdůležitějších výrobců ze všech oblastí výpočetní a komunikační techniky. V březnu 2004 úspěšně proběhla integrace společnosti Azlan. K obsluze svých zákazníků využívá logistické centrum v Boru u Tachova, které v rámci Tech Data Corporation patří mezi největší na světě.

O společnosti Tech Data Corporation

Společnost Tech Data Corporation je předním světovým distributorem produktů, řešení a služeb v oblasti informačních technologií. Díky propracované logistice a službám s přidanou hodnotou pomáhá 105 000 prodejců ve více než 100 zemích světa efektivně uspokojovat požadavky koncových uživatelů na nejrůznější technologie. Společnost se umístila v žebříčku Fortune 500 na 108. místě a dosáhla tržeb ve výši 26,4 mld. USD za poslední fiskální rok, který skončil 31. ledna 2016. Více informací najdete na: www.techdata.com nebo na sociálních sítích Facebook a Twitter.