Společnost Degirans SE hledá nové startupové projekty

V Praze, 14. února 2017. Společnost Degirans SE se v průběhu minulého roku vyprofilovala na společnost, která aktivně podporuje české a slovenské startupy. V roce 2016 se rozšířila o další startupový projekt SpaceSpy, čímž došlo ke zvýšení jejich aktiv o cca 30 %. Původní záměr ze strany vedení společnosti, který počítal pouze se dvěma aktivními projekty, předčil očekávání. Do roku 2017 vstupuje se čtyřmi startupy. (TZ)

Cílem společnosti Degirans SE (www.degirans.com) pro rok 2017 je aktivně rozvíjet a podporovat současné projekty, případně najít takové, které hledají investora a mentora, který jim pomůže proniknout na český a zahraniční trh. Mezi hlavní parametry nových projektů je jejich společenský přesah, zajímavý obsah, aktivní potenciál s možností dalšího rozvoje. V tomto roce zástupci společnosti Degirans SE uvažují o nové spolupráci na dalších dvou projektech.

V průběhu roku 2016 uzavřela společnost Degirans SE spolupráci se slovenským startupem SpaceSpy a našla strategické zahraniční investory pro projekt rychle rostoucích dřevin. Tím se etablovala na českém trhu jako společnost, která podporuje startupové projekty a není jen „marketingovou vábničkou“. U nejdéle trvajícího projektu – coworkingového centra IN-SPIRO došlo oproti předchozímu roku k nárůstu členské základy o 60 %. Centrum si po necelých třech letech svého fungování nachází v konkurenci dalších 60 coworkingových center v České republice svou klientelu.

Česká společnost Degirans SE vyhledává zajímavé startupové projektyů, které mají společenský přesah. Do nového roku vstupuje se čtyřmi startupovými projekty:  IN-SPIRO, Rychle roustoucí dřeviny, Play Safe a SpaceSpy.