Criteo uveřejnilo nová data o využívání zařízení při elektronickém obchodování

  • V zemích střední a východní Evropy (region CEE) se 18% veškerých transakcí elektronického obchodování odehrává přes mobilní telefony
  • 40% všech zákazníků použije minimálně dvě zařízení, než uskuteční nákup
  • Generálním ředitelem pro region CEE se stal Erkan Soy
  • Nové jmenování odráží růst obchodních aktivit společnosti Criteo i trendy v regionu

Praha – 15. května 2017 – Criteo (NASDAQ: CRTO), vedoucí technologická společnost v oblasti výkonnostního marketingu, právě uveřejnila svoji Zprávu o stavu cross-device obchodování pro druhé pololetí roku 2016. Analýza nabízí náhled do nákupních návyků spotřebitelů a vytváří předpovědi, jak budou požívána jednotlivá zařízení při elektronickém obchodování ve střední a východní Evropě (CEE) i globálně. V uplynulých letech se zpráva, vycházející dvakrát ročně, soustředila na mobilní obchodování, nyní však odráží potřebu prodejců porozumět hlouběji chování spotřebitelů a upravit marketingové strategie, aby maximalizovali návratnost investic.  

Mobily budou i nadále dominantní silou, Android stále vede

Používání chytrých telefonů jako mobilního zařízení první volby neustále roste, stojí za většinou mobilních transakcí po celém světě, zatímco používání tabletů je na ústupu. V regionu CEE se uskuteční 60 % mobilních transakcí prostřednictvím chytrých telefonů, zatímco tablety stojí za zbývajícími 40 %. V regionu se uskuteční 75 % veškerých transakcí realizovaných prostřednictvím chytrých na zařízeních s Androidem, která tak převažují výrazně nad zařízení s operačním systémem  iOS (Apple). Zajímavé je, že v Austrálii, Velké Británii a Spojených státech je tento poměr opačný. Hodnota průměrné mobilní transakce už dosahuje 86 % průměrné hodnoty transakce realizované prostřednictvím stolního počítače.

Chytré telefony mají v cross-device obchodování klíčovou úlohu

Heslo „vybírejte na svém chytrém telefonu, nakupujte na stolním počítači“ je již mrtvé. V regionu CEE totiž třetina veškerých cross-device transakcí začíná na chytrém telefonu. Jeden z pěti lidí sáhne po chytrém telefonu jak při hledání, tak i při nakupování, proto je pro prodejce ještě mnohem důležitější, aby nabídli synchronizaci mezi stolním a mobilním zařízením. Když je nákup zrealizován na mobilním telefonu, vyhledalo si jeho prostřednictvím prvotní informace 39 % lidí. Ale také jedna pětina nákupů, které končí na tabletu (18 %) nebo na stolním počítači (17 %), začíná na chytrém telefonu.

Společnost Criteo reaguje na trendy a obchodní růst a jmenuje nového generálního ředitele

Erkan Soy je logickou volbou z vlastních řad – v roce 2011 byl oporou společnosti Criteo při jejím vstupu na ruský a polský trh a úspěšně rozvíjel činnost společnosti Criteo v Turecku, kdy postavil tým v Istanbulu. Má prokazatelné výsledky při posouvání trhů na vyšší úroveň a stálém posilování růstu, a to se od něj očekává i v České republice.

„Trhy regionu střední a východní Evropy rostou nadprůměrně a my na pozitivním trendu stavíme, abychom rozvojový potenciál využili. V některých zemích regionu je v současnosti podíl cross-device transakcí 40 %, to je dokonce více než v USA (31 %). Přináší to výzvy, ale také nové příležitosti pro inzerenty, a my je chceme našimi sofistikovanými řešeními podpořit, jak nejlépe to bude možné,” uvedl Erkan Soy, nový generální ředitel pro region CEE.

Celou Zprávu o stavu cross-device obchodování si můžete stáhnout zde.

O společnosti Criteo

Společnost Criteo (NASDAQ: CRTO) nabízí široké spektrum služeb v oblasti výkonnostního marketingu na míru. Díky detailnímu sledování klikání během online prodeje umožňuje Criteo transparentní a snadné sledování návratnosti investic (ROI). Společnost Criteo má přes 2500 zaměstnanců ve více než 30 kancelářích po celé Americe, v Evropě, Blízkém východě a Africe, Asii a Pacifiku, které slouží 15 tisícům inzerentů po celém světě a má také přímé napojení na tisíce vydavatelů. Podrobné informace získáte na www.criteo.com.