GFI Software představuje verzi GFI WebMonitor 11

Nová verze přináší inovace pro efektivnější filtrování webových stránek
a bezpečnější stahování souborů z webu

PRAHA, 8. ledna 2018 – Společnost GFI Software, dodavatel řešení bezpečnosti v podnikových sítích, uvedla novou verzi GFI WebMonitor 11, řešení pro zabezpečení webového provozu ve firemních sítích. Nová verze přináší novou klasifikační databází webů, která umožňuje zvýšit výkonnost a schopnost řešení sledovat a řídit webový provoz v podnikových sítích a tím lépe chránit před malwarovými útoky prostřednictvím firemního webového připojení.

Nová verze obsahuje aktualizované kategorizační jádro, bylo odstraněno antivirové jádro VIPRE a ponechána antivirová jádra BitDefender a Kaspersky. Bylo také inovováno jádro pro hloubkovou inspekci s podporou více aplikací. GFI WebMonitor 11 je poslední verzí, která bude podporovat operační systémy Windows Server 2008, Windows SBS 2008, Windows 8 a 8.1, Windows 7 a Windows Vista SP2.  

S novou verzí GFI WebMonitor získávají velké i SMB společnosti nástroj, který dokáže spolehlivě ochránit před aktuálními webovými hrozbami. Díky monitorování uživatelských aktivit dokážou zákazníci blokovat phishingové, infikované či potenciálně nebezpečné webové stránky.  Proaktivním filtrováním webových stránek lze zamezit stáhnutí dokumentů či mediálních souborů obsahující nebezpečný malware či ransomware, který například stál za posledním útokem Bad Rabbit maskovaným jako download souboru pro aktualizaci Adobe Flash Player.    

„Nejnovější verze GFI WebMonitor 11 reaguje na aktuální hrozby zejména vylepšením procesu klasifikace webových stránek,“ řekl Zdeněk Bínek zodpovědný za prodej řešení GFI Software v České republice a na Slovensku. „Pode našich zjištění a zkušeností panují mezi firemními uživateli čilé nepracovní aktivity: k nejčastěji blokovaným webům patří sociální sítě a herní stránky. Tyto aktivity jednak mohou snižovat produktivitu práce, ale především způsobit infekci celé podnikové sítě s nedozírnými následky.“   

GFI WebMonitor umožňuje podnikům a organizacím mít pod kontrolou veškeré webové aktivity a chránit před webovými hrozbami. Díky tomuto nástroji dokáží zvyšovat pracovní produktivitu, redukovat náklady na přenosové pásmo a zajistit nepřerušovaný provoz IT infrastruktury. K českým zákazníkům se řadí například AŽD nebo Studijní a vědecká knihovna  v Hradci Králové, na Slovensku pak společnost Doprastav.

O GFI

Společnost GFI Software vyvíjí špičková IT řešení umožňující podnikům monitorovat, spravovat a chránit své sítě s minimálními potřebami administrace. GFI podporuje komunikační a bezpečnostní platformy u desítek tisíc svých zákazníků s využitím řešení pro zabezpečení sítí, webový monitoring, antispam, patch management, správu zranitelnosti, faxování a archivaci. GFI prodává své produkty prostřednictvím globální sítě tisíců prodejních partnerů. Společnost je držitelem řady ocenění a certifikátů včetně certifikátu Microsoft Gold ISV Partner. Více o GFI Software naleznete na http://www.gfi-software.cz nebo  http://www.gfi.com.