Nová soutěž Founders Forum dává startupům povolení ke vzletu

29. ledna 2019, Praha – Founders Forum, globální komunita podnikatelů v oblasti digitálních technologií, nabízí startupům možnost představit své podnikatelské plány související s budoucností letecké dopravy. 12. června bude 10 000 metrů nad zemí v letadle British Airways zasedat panel špičkových investorů a top manažerů a zástupci startupů jim budou ze země prostřednictvím palubní sítě WiFi nabízet své nápady.

Soutěž hledá startupy vytvářející cestovní technologické produkty nebo služby příští generace, které mají potenciál díky inovativním technologickým řešením změnit vnímání letecké dopravy ze strany cestujících. Soutěž je nyní otevřená a kompletní pravidla jsou uvedena zde.

Z přihlášených projektů bude vybrán zúžený seznam podnikatelů, kteří dostanou jedinečnou možnost prezentovat se ze země členům panelu na palubě letadla British Airways plného špičkových investorů a top manažerů. Zúčastní se interaktivní diskuse vedené prostřednictvím nové palubní sítě WiFi, zatímco letadlo poletí 10 000 metrů nad Atlantikem.

British Airways na svých dálkových letech zavádějí špičkovou streamovací WiFi. V současnosti touto službou disponuje více než 50 jejich letadel a do konce roku 2020 jí bude vybaveno 80 procent flotily dálkových letadel, čítající 134 strojů. Všechna letadla pro krátké tratě obdrží WiFi do léta tohoto roku; to vše v rámci investic ve výši 6,5 miliardy liber, které British Airways realizují ve prospěch svých zákazníků.

Alex Cruz, předseda představenstva a generální ředitel British Airways, prohlásil: „Tato soutěž, která se úzce váže k našim aktivitám v souvislosti se stoletým výročím zabývajícím se budoucností létání, je jedinečnou příležitostí pro nejvíce inovativní startupy, aby představily své nápady ohledně cestování v budoucnosti. Máme radost, že můžeme v procesu prezentace nabídek podpořit Founders Forum; bude to vzrušující výzva s využitím naší palubní WiFi.“

Greg Kennaugh, provozní ředitel Founders Forum, k tomu řekl: „Velmi rádi jsme se stali hostiteli této soutěže, která podněcuje nové myšlenky o cestování a přímo podporuje začínající podnikatele, kteří budou prezentovat své nápady skupině top manažerů v digitální oblasti. Propojení zkušených investorů ze západního pobřeží USA s nejtalentovanějšími Evropany během jejich letu na naši akci je pro Founders Forum novým mezníkem. Je nám potěšením spolupracovat s British Airways při realizaci této jedinečné iniciativy.“

Tři nejlepší finalisté vybraní na palubě dostanou pozvánku k účasti na Founders Forum v Londýně konaném 13. června 2019, aby své projekty představili osobně hodnoticímu panelu špičkových manažerů.

Šťastný výherce získá 100 000 On Business bodů z věrnostního programu British Airways určeného pro podnikatele; tento počet odpovídá čtyřem zpátečním letům z Londýna Heathrow do New Yorku (JFK) v cestovní třídě World Traveller Plus (premium economy na dálkových letech). Výhra také zahrnuje 100 000 věrnostních bodů Avios, článek o výherci v časopise Business Life, prezentaci na akci Founders Forum v Londýně, jíž se zúčastní stovky investorů, a obchodní schůzku s Brentem Hobermanem, zakladatelem webu lastminute.com a sítě Founders Forum.

Poznámka pro editory:

  • Soutěž je součástí programu připomínajícího stoleté výročí British Airways, nazvaného BA 2119. Dopravce jeho prostřednictvím nahlíží na příštích 100 let létání ve třech samostatných oblastech: zákaznický zážitek, udržitelná paliva a kariéry. Budoucnost zákaznického zážitku bude aerolinie zkoumat spoluprací s futurology, zadáváním výzkumných úkolů, i prostřednictvím soutěží, jako je tato. V souvislosti s palivy British Airways vyzvaly univerzity, aby s využitím svých odborných znalostí vypracovaly metodu, s níž by Velká Británie mohla dosáhnout vedoucího postavení, pokud jde o udržitelná letecká paliva budoucnosti. A dopravce se bude také zabývat budoucností kariér v oblasti letectví a názory dětí na pracovní místa, pro něž jsou relevantní vědecké, technické a matematické znalosti, s cílem probudit již v malých dětech zájem o technické obory.
  • Následovat budou další důležitá sdělení týkající se například zavedení Airbusu A350 do flotily, nového sedadla v obchodní třídě, investic do interiérů včetně cestovních tříd First a World Traveller Plus, modernizace salonků v celé síti a nových destinací, mezi něž patří Osaka, Charleston, Pittsburgh a Islámábád.

O Founders Forum:

  • Founders Forum je soukromá síť předních světových podnikatelů z oblasti digitálních technologií, založená v roce 2005. Spojuje nejinspirativnější zakladatele firem, vrcholové manažery korporací, významné investory, akademiky, členy vlád a influencery. Její akce pořádané po celém světě nabízejí příležitost zúčastnit se otevřené diskuse, brainstormingu a řešení problémů. Founders Forum je rovněž platformou pro představení nejzajímavějších rychle rostoucích firem světa předtím, než je zaregistruje většina lidí – například díky prezentacím zakladatelů společností DeepMind (než ji koupil Google), Shazam (když měla 200 tisíc uživatelů), Supercell (než ji koupila Softbank). Founders Forum je neziskové, účast je pouze na pozvání a bezplatná. Jeho filozofií je, že kdokoli z přítomných by mohl být hlavním řečníkem dané akce.

KONEC

O společnosti British Airways

Společnost British Airways zahájila svůj investiční plán v objemu mnoha milionů liber, který má prospět jejím zákazníkům zaměřením na vynikající úroveň prémiových cestovních tříd, větší výběr a vyšší kvalitu pro všechny.

Do cestovní třídy Club World bude investováno 600 milionů liber s důrazem na lepší jídlo a spánek a do budoucna nová sedadla. Na londýnském letišti Heathrow byla otevřena sekce First Wing určená k registraci před letem, která má přímý přístup k bezpečnostním kontrolám a salonkům. Salonky v celé síti British Airways projdou renovací a zdokonalením. Cestovní třída Club Europe byla zavedena i na vnitrostátních letech ve Velké Británii a všichni zákazníci se v příštích dvou letech mohou těšit na poslední generaci Wi-Fi ve všech letadlech British Airways, na dlouhé i krátké vzdálenosti.

  • British Airways létají do více než 200 destinací po celém světě.
  • British Airways nabízejí v široké škále světových destinací velké množství pečlivě vybraných hotelů, pronájmů aut a zážitků, které si můžete rezervovat společně s lety na adrese ba.com/holidays.
  • Společnost je jednou z největších světových mezinárodních aerolinií – každoročně po celém světě přepraví přibližně 40 milionů cestujících.
  • Společnost na většině svých letů na dlouhé vzdálenosti nabízí výběr ze čtyř cestovních tříd.
  • British Airways zahájily svůj investiční plán v objemu mnoha milionů liber, který má prospět jejím zákazníkům zaměřením na vynikající úroveň prémiových cestovních tříd, větší výběr a vyšší kvalitu pro všechny.
  • British Airways konkrétně investují 600 milionů liber do cestovní třídy Club World, včetně vynikajícího jídla a luxusního povlečení White Company – a navíc od roku 2019 dostane nová sedadla s přímým přístupem do uličky. Na londýnském letišti Heathrow byla otevřena sekce First Wing určená k registraci před letem, která má přímý přístup k bezpečnostním kontrolám a salonkům. Salonky v celé síti British Airways projdou renovací a zdokonalením.
  • Cestovní třída Club Europe byla zavedena i na vnitrostátních letech ve Velké Británii a všichni zákazníci se mohou těšit na aktuálně zaváděnou poslední generaci Wi-Fi ve všech letadlech British Airways, na dlouhé i krátké vzdálenosti.
  • British Airways provozují většinu letů z Terminálu 5, svého domova na londýnském letišti Heathrow. Tento terminál o rozloze 50 fotbalových hřišť dokáže odbavit 30 milionů zákazníků ročně.