In-počasí má nový web a využívá data ze startupu Ventusky

Portál In-počasí spustil nové webové stránky, které svým uživatelům přinášejí řadu inovací. Vedle nového designu je tou největší propojení se systémy z globálního startupu Ventusky, čímž se předpověď počasí dostupná na portálu In-počasí rozšířila z Česka na celý svět. Data pro Českou republiku jsou nově kombinovaná z několika numerických modelů tak, aby byla předpověď co nejpřesnější.

Předpovědi se aktualizují každé 3 hodiny a zahrnují nejen výstrahy na vítr nebo údaje o pocitové teplotě, ale i přehledné  grafy shrnující vývoj počasí až na 10 dní. Vedle předpovědi počasí zobrazuje In-počasí také snímky z webkamer, data z blízkých meteostanic (data jsou sbírána z více než 200 meteorologických stanic na našem území), informace o kvalitě ovzduší, časy východů a západů Slunce či Měsíce. Lidé se mohou zapojit i do sítě na zasílání údajů o počasí nebo diskutovat s meteorology.

Nové stránky ocení návštěvníci z mobilu, kterých už je v současné době téměř polovina. Stránky jsou nyní optimalizované pro všechna zařízení. Rychlost načítání stránek pak je oproti původní verzi téměř dvojnásobná.

„Naše ambice je, aby se z In-počasí stal jeden z nejnavštěvovanějších webů na českém internetu,” říká k novinkám majitel na portálu In-počasí David Prantl. „Vedle kompletně zrenovovaného webu je velkým přínosem i propojení s naším úspěšným projektem Ventusky, který se svým systémem předpovědi počasí sbírá úspěchy po celém světě,” dodává.

Ventusky totiž zdarma zpřístupnily dosud nevídané množství vizualizovaných dat o počasí všem uživatelům internetu, a nahradily tak drahé programy, které byly dříve k zobrazení globálních dat o počasí potřebné. Díky tomu zabodovaly v řadě soutěží. V roce 2017 se například Ventusky umístily na 2. místě v soutěži Vodafone Nápad roku.

O společnosti InMeteo

Web In-počasí a startup VentuSky provozuje plzeňská společnost InMeteo, která se zabývá analyzováním a vizualizací meteorologických dat. Meteorologické informace poskytuje široké veřejnosti již přes 10 let. Společnost dlouhodobě spolupracuje se zahraničními společnostmi. Řadu let provozuje jeden z nejoblíbenějších českých serverů In-počasí, na kterém informuje širokou veřejnost o počasí. Umožňuje všem zapojit se do informování o počasí, ať už poloprofesionálními meteorologickými stanicemi nebo zasíláním krátkých zpráv o počasí. Na českém internetu vytváří jedinečnou službu, která spojuje lidi a zlepšuje celkovou informovanost o meteorologických dějích v atmosféře.