Sešitům odzvonilo. Studenti potřebují hlavně internet

Praha, 13. listopadu 2019 – Příprava seminárních prací, vyhledávání informací, přihlašování na zkoušky, sestavování rozvrhu, videopřednášky nebo sledování videí a hraní her. To je jen zlomek každodenních činností, ke kterým studenti internet využívají. Pokud ale nemají rychlý internet doma, jsou odkázáni na sdílené veřejné připojení, které je často pomalé a nestabilní. Případně musí využívat drahá mobilní data.

Studenti se už v dnešní době bez kvalitního připojení k internetu neobejdou. Pokud mohou rychlý internet využívat doma, mají vyhráno. Nemusí do noci sedět ve studovně nebo knihovně a vše zvládnou v pohodlí svého pokoje. „Pokud tuto možnost nemají, jsou odkázáni na školní nebo další veřejná připojení, která ale obvykle sdílí více uživatelů, objem dat je omezen, připojení může být pomalé a nestabilní,” říká Jakub Jánský za internetového poskytovatele AIM. Provést pak jednoduchý úkon, jako přihlášení na zkoušku, se může ukázat jako nereálné. Pokud se ve stejný čas snaží přihlásit více studentů, je skoro jisté, že internet spadne a přihlášení neproběhne úspěšně.

Internet je pro studenty bezpochyby nutností. A to nejen pro sledování videopřednášek nebo stahování studijních materiálů. K životu studentů neodmyslitelně patří zábava, která se odehrává na síti. Ať je to sledování videí, hraní her nebo propojení s přáteli na sociálních sítích. 

Ve studentských bytech také často chybí televize. Jednoduchou variantou, při aktuálním přechodu na DVB-T2, je využití internetové televize. Ta nabízí nejen desítky tematických stanic, ale také výhody jako je nahrávání pořadů, zpětné přehrávání nebo databáze filmů a seriálů. IPTV televizi si tak mohou pustit na chytré televizi, ale i notebooku, telefonu nebo tabletu. 

Poskytovatelé internetu nabízí studentům řadu možností. Od měsíčního internetu za 200 korun po smlouvu bez závazků, kdy studenti, kteří například po roce mění své bydlení, mohou internet jednoduše vypovědět. Při dalším stěhování tak nemusí řešit problémy s anténou.  

O společnosti

Obchodní značka AIM společnosti Planet A, a.s. je český poskytovatel internetového připojení, který působí na trhu už 10 let. Zaměřuje se zejména na poskytování internetu a televize po optické síti. V současné době využívá služeb AIM více než 50 tisíc zákazníků. V loňském roce AIM rozšířila poskytování vlastního internetového připojení na území celé České republiky. Společnost neustále pracuje na rozšiřování vlastní infrastruktury a pokrývání dalšího území technologií optických vláken. Součástí služeb AIM je poradenství a pružný zákaznický servis. V roce 2014 spustila AIM společně s brněnskou společností Smart Comp a.s. internetovou televizi Kuki, která má v nabídce více než 100 televizních kanálů s možnostmi zpětného přehrávání a dalšími chytrými funkcemi. Generálním ředitelem je Martin Havrda.